skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Dylan tillbaka på planen för Torn – ”Jag trivs i min nya roll”

Efter fyra raka torskar vann Torns IF senast igen.
Då var Dylan Kosik Sulaiman tillbaka efter en skada på lungan (!).
Vi tog ett snack med anfallaren om varför det gått så bra denna säsong, när han väl spelat.

Dylan Kosik Sulaiman gör sin femte säsong i Torns IF. De två första avverkades i division två åren 2014-2015. Därefter har han prövat lyckan i Syrianska Kerburan (div 2), Västerås SK (då i Ettan Norra) och även i Västerås IK. 2019 återvände han till Skånes blåsigaste idrottsplats.
Varför?
– Min sambo är från Lund, så vi valde att flytta dit. Och det må vara blåsigt – men också vackert.

Håller du med om jag påstår att du ser formstarkare ut än någonsin nu?
– Det beror på…. Ja, absolut. Jag missade tre matcher efter Qvidingmatchen, lungan kollapsade delvis efter en smäll. Jag hade svårt att andas till en början och kunde inte ens jogga första veckorna. Hade lungan varit fullt kollapsad hade man eventuellt behövt tömma den på luft. Men nu känns det bättre och innan dess var jag i kanonform.

Du har gjort fyra mål på åtta matcher den här säsongen. Hur tycker du att det fungerat personligen?
– Nu när jag spelar i min nya roll, som tydlig anfallare, trivs jag bättre. Suget inför den här säsongen har varit starkare dessutom efter alla träningsmatcher.

Torn har blandat och gett denna säsong. I den jämna serien har laget 4-2-5 på elva matcher. Senast bröt Stångbys fotbollsmatadorer dock en fyra matcher lång förluststreak.
1-4 mot Qviding, 0-2 mot Ljungskile, 1-4 mot Trollhättan och 1-5 mot Utsikten. Vad hade ni snackat om inför 3-2-segern senast mot Skövde då du var tillbaka?
– Det var snack om att komma tillbaka på vinnarspåret. Det handlade inte så mycket om taktik, utan att höja inställningsnivån på alla. När det väl gått dåligt har vi inte varit jättestarka. Tidigare har det absolut inte varit så, och ärligt talat tror jag inte att det är så nu heller utan det har varit tillfälligheter mot bra motstånd.

3-2 mot topptippade Skövde senast och en tiondeplats i serien. Hur ser du på lagets inledning första tredjedelen?
– Det känns lite surt. Innan de fyra raka förlusterna hade vi häng på toppen. Jag vet inte om det är godkänt att vara tia, men det är en lång serie och vi kan ta oss till toppen igen.

Adam Olofsson är avstängd. Vad betyder det för er?
– Ganska mycket. Det är en spelare som tillför väldigt mycket, både som spelare men också med snacket som ledartyp. Niklas Nilsson som är ordinarie kapten får ta den rollen.

Derby mot Lunds BK och alla spelare känner alla, dessutom finns det en del småinfekterade frågor som kan leda till höjt tonläge. Har du märkt i veckan att detta är en match som är liiite liiite viktigare än alla andra?
– Såklart snackas det mer nu, speciellt hos de gamla rävarna. Niklas Nilsson kan inte slut prata om den här matchen och speciellt de äldre runt omkring laget ser fram emot matchen.

Vem är världens roligaste materialare och varför är det Holken?
– Han slutar aldrig prata. Han är en citatmaskin.

Någon favoritvits?
– Han brukar bara kasta upp dem spontant. Ibland skrattar man bara för att få honom att form.

Till sist. Torn lottar ut en gräddtårta på sin hemsida genom att sälja lotter för 20 kronor styck. Vem snackar jag med för att ”vinna” den tävlingen?
– Det är nog Holken ändå. Dra en skönt vits så löser han det.

Hur man tar en hund gratis genom tullen?
Tax-free! Haha.

*klick*

Hallå? Dylan?

 

Möt ”Holken” – Mr Torns IF

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2