skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nästan-Noah hoppas på islossning i Lundaderbyt

När ska Noah Christoffersson få det att lossna?
Är det kanske rentav på väg att göra det just nu?
Lunds BK:s supersub ser hur som helst fram emot fredagens derby mot Torns IF.

Noah Christoffersson har hamnat i ett märkligt ”nästan-momentum” en längre tid.
22-åringen tog steget från Trelleborgs FF:s U19-lag till A-laget, men slog sig bara ”nästan” in i truppen.
Istället lånades han ut till Kristianstad FC, där det blev fem mål på 12 matcher och ett nästan-genombrott inom seniorfotbolen.
Säsongen efter det lånades han ut till Österlen (fyra mål på säsongsinledningen) och sedan till Eskilsminne, där han nästan var ordinarie och gjorde ett mål på 13 matcher. Nästan islossning.
2020 blev det bara en start och nio inhopp (ett mål) när Eskilsminne åkte ur Ettan Södra, knappt nästan bra.
Och ni vet hur det kan sätta sig i knoppen för en anfallare som inte får spela kontinuerligt, och ännu värre, inte gör mål.

Samtidigt har Christoffersson borrat ner sig i arbetsselen och inte nöjt sig med att vara en nästan-spelare.
Inför säsongen 2021 värvades han till Lunds BK, där han blivit lagets ständige inhoppare. På elva matcher har det blivit en start – och tio inhopp. Samt, och det är kanske det viktigaste, tre mål.

Håller du med om jag påstår att du ser formstarkare ut än någonsin nu?
– Nästan! De senaste tiden har jag fått tillbaka självförtroende, trivs i laget. När det första målet kom så kom det andra och tredje lite enklare.

Hur mycket sätter det sig i skallen för en forward när man inte gör mål. För högerbackar och annat löst folk finns det alltid bollar att sparka undan och motståndare att glidtackla…?
– Det sätter sig en del, dock inte så mycket under själva matcherna tror jag. Man övertänker situationer och gör det lite svårare för sig i vissa situationer. Nu har jag inte startat så mycket, så då har det inte varit så farligt på så sätt. Men om man spelar mycket utan att få till det är det lätt att tänka ”Kan jag inte göra mål längre?”.

Den hetaste av alla ”Supersubs” var ju Ole Gunnar Solkjaer. Han har pratat om vikten av att studera motståndarna deras svagheter från sidan, för att sedan utnyttja sin explosivitet i slutet av matcherna när motståndarbackarna blivit lite möra. Hur tänker du kring det?
– Man följer matchen väl, ser vilka som är sämre på djupled och hur deras backlinje fungerar i olika moment. Man vill vara steget före när man väl kommit in på planen.

Kan man vänja sig vid att inte starta och bli lite bekväm?
– Nja, jag startar såklart helst matcherna. Men det är inget jag kan bestämma.

Har du dialogen med er tränartrio om varför det är tio matcher av elva som du inlett på bänken?
– Nej, inte så mycket. Man får bevisa det på träningen helt enkelt, slita på den avdelningen, säger Noah, som till vardags jobbar heltid på sjukhuset i Lund med att utföra coronatester på folk. På tal om hårt jobb.

1-4 i baken borta mot Oskarshamn senast och en elfteplats i serien. Hur ser du på Lunds BK:s inledning på serien?
– Vi är inte nöjda. Vi har kapacitet för att vara betydligt högre upp sett till kvaliteten i laget. Vi har gjort för lite mål helt enkelt.

Derby mot Torn och alla spelare känner alla, dessutom finns det en del småinfekterade frågor som kan leda till höjt tonläge. Har du märkt i veckan att detta är en match som är liiite liiite viktigare än alla andra?
– Ja, det tycker jag. Alla i laget är lite extra spända inför den här matchen. Jag känner personligen inte rivaliteten på samma sätt eftersom det är mitt första år i en Lundaklubb. Men Torn brukar brösta upp sig på social media om att de är storebror, så det får vi väl ändra på…

Väntar du fortfarande på att det ska lossna?
– Ja, och det har börjat lossna lite grand. Förhoppningsvis blir det ännu mer mål fortsättningsvis, gärna redan nu mot Torn.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close