skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Ekbloms IFK Malmö välte Oskarshamn – kan återvända till BoIS i sommar

Viktor Ekblom gjorde båda målen när IFK Malmö tog en solid triumf mot serieledande Oskarshamn.
En fin skalp för nykomlingen, och kanske är Ekbloms framfart extra intressant för Landskrona BoIS – som har möjligheten att plocka hem sin spelare inför hösten jakt på Allsvenskan.

2-0 för IFK Malmö mot Oskarshamn imponerar i sig. Viktor Ekblom visade strålande form genom att göra båda målen, ett i vardera halvlek.
– Vi var stabila och stod bra mot de tidigare serieledarna. Vi gick in i matchen med gott självförtroende och svarade för en väldigt stabil insats i 90 minuter, säger Ekblom.
– Vi har kvalitet på alla positioner på planen. Laget består av vältränade och disciplinerade killar som jobbar hårt för varandra.
Hur är det att spela ett snäpp högre upp i seriesystemet än tidigare?
– Jag har bara rullat på på samma spår. Jag har alltid sagt och känt att jag blir bättre ju bättre spelare jag möter. Mycket går snabbare i Ettan Södra och fysiken på spelarna är bättre – det är ett stort steg att ta.
Många gånger gör Ekblom mål genom sina egen starka fysik.
– Men kan göra mål på de flesta sätt. Idag genom att vara snabb och löpa in bakom backlinjen. Jag visade även teknik för att kunna nyttja lägena och i Malmö har jag verkligen velat visa mer av just det; min teknik. IFK Malmös identitet är visserligen att vara fysiska, men jag tror de flesta inser att jag inte varit i BoIS om jag bara kunnat brottas och stångas…

4-5-3 på tolv matcher är fina papper för IFK Malmö i Ettan Södra och fyra av lagets tolv mål har gjorts av Viktor, som förra säsongen var med och spelade upp Österlen i Ettan 8klubben han representerat sedan 2017).
Han tillhör dock ingen av klubbarna – utan är i teorin Landskrona BoIS spelare.
Han är på lån till Malmöklubben till och med den 14 juli, och vad som händer sedan återstår att se. BoIS jagar som bekant en topp 3-plats i Superettan och går till Midsommarfirande som serieledare.
I BoIS har den fysiskt starka forwarden Erik Pärsson inte kunnat spela på sistone och Linus Olsson ska nu operera sin hälsena. Vill Skånes Uruguayare bättre på bredden kan det mycket väl bli så att Ekblom lämnar Malmöklubben.

Hur gick dialogen när du skrev på för BoIS – bara för att bli utlånad direkt?
– Jag tränade med dem redan ifjor och jag visste om att det skulle bli så här när jag skrev på. Alla tyckte att det kunde bli bra att prova på spel i Ettan innan jag tog mig an Superettan.
Hur tränar du i veckorna?
– Jag gör alla pass med IFK Malmö och tränar minst en gång i veckan med BoIS. Det blir alltid fyra-fem pass i veckan plus match.
Hur går din dialog med BoIS`
– Billy Magnusson är bra att snacka med. Han kommer med tips och råd och vi hörs av varje vecka.

Vill BoIS bredda anfallstrojkan inför hösten kan de plocka hem Ekblom om de vill.
Vad vill du?
– Jag skulle ljuga om jag inte skulle säga att jag vill spela där då. Det gäller att försöka visa att jag är redo. Vi får se vad de säger.
Kontraktet gäller till den 14 juli.
– Innan dess ska vi sätta oss ner och prata igenom det.
Nog vore det liiiite sexigare att jaga Allsvenskan än att spela i mitten av Ettan Södra…?
– Ja, det går ju inte att förneka. Den fotbollen BoIS spelar lockar och det är en klubb på frammarsch. Jag tittar på dem så mycket jag kan och de spelar otrolig fotboll just nu.

SE MÅLEN HÄR:

https://www.sportexpressenplay.se/video/s-highlights-ifk-malmo-oskarshamns-aik-o6yxn

Läs även:

Viktor Ekblom i IFK Malmö: ”Ser mina främsta styrkor i djupled och sista tredjedelen”

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close