skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKvarnby IKNyheter

Arnes Mujanic i Kvarnby IK: ”Försöker inte bara vara en spelare för laget utan en förebild för de yngre”

Hallå där…Arnes Mujanic i Kvarnby IK.

Ta oss igenom din egen karriär, vilka klubbar har du representerat?
– Jag börja spela fotboll redan som 4-åring i BK Olympic där jag väldigt snabbt anpassa mig till sporten och kunde spela med flera år äldre än mig själv. Jag tog även med min lillebror Amel Mujanic och där börja vår resa. Fick göra min debut i A-laget ganska tidigt och då låg BK Olympic i division 3. Redan som 16-åring spelade jag match och minns att jag gjorde mål. Därefter börja helvetet jag gått igenom, tre korsband skador på samma knä. Men det har lärt mig mycket i livet och gjort mig till en annan spelare och människa på och utanför plan. Hade möjligheten att spela för många klubbar runt i Sverige och även utomlands men skadorna fick mig att varva ner med fotboll och istället var jag tvungen att fokusera på att kunna må bra igen och även stå på mina ben. Fick förfrågan att spela för Kvarnby IK. Försöker inte bara vara en spelare för laget utan en förebild för de yngre som ser upp till mig.

Kvarnby IK har spelat fyra seriematcher med varannan match vinst. Du var målskytten i premiärmatchen med matchens enda mål. Hur vill du sammanfatta er starten på säsongen?
– Kommer alltid försöka bidra med allt jag kan på planen. Kan jag göra mål så kommer jag göra det kan jag spela mina lagkamrater fria så kommer jag göra det. Vi är ett ungt lag som lär sig fortfarande mycket. Jag varit med i gamet länge och vet att när man är i denna åldern som vissa i vårt lag är så är de inte alltid lättast att gå från junior till senior fotboll. Tycker att vi gjort en stabil säsong hittills med tanke på förutsättningarna. Har alltid sagt att jag kommer vara en förebild för alla spelare i laget. Har ett ungt lag men med väldigt grym potential. Är som en familj, vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans och de har inte många lag.

I er senaste match mötte ni Heleneholms SK. Denna slutade med förlust 1-0. En händelserik match?
– Det var en mycket orättvist match tycker jag personligen där vi under 15-20 minuter har matchen under kontroll. Heleneholm får ett kontringsläge och då kommer en spelare i deras lag ensam mot vår mittback i ett friläge och vår back är tvungen ta en glidtackling som slutar med att vi blir en man mindre redan i 20:e minuten. Därefter blev vi tvungna att möblera om och vi hade inte turen med oss just den dagen.

Du har gjort tre mål på fyra matcher och leder den interna skytteligan. Är du nöjd med det? Vad anser du själv är dina styrkor?
– Försöker inte tänka så mycket på mina mål. Viktigaste är att vi som lag mår bra och kan fortsätta bygga på det vi håller på med just nu. Att jag gör mål och att det hjälper laget att vinna matcher är det som är viktigast för mig. Är självklart nöjd med tanke på att jag inte kunde lyfta mitt ben för några månader seden men det är inget jag går runt och tänker på. Jag vet vad jag är för fotbollsspelare och vet att jag kan hjälpa laget ännu mer när jag kommer i bättre form. Mina styrkor som spelare skulle jag säga är att jag har en bra teknik och spelförståelse, sen har jag ett vasst avslut med båda fötterna. Vilket jag redan visat i matcherna.

Nästa vecka väntar bortamatch mot Saba Palestina KIF. Vad vet du om dessa sedan tidigare?
– Vet väldigt lite om Saba Palestina KIF men jag tror det är ett lag som spelar med mycket hjärtan. Tror att vi kommer få se en matchbild där vi styr matchen som vi oftast vill och sen tror jag att vi kommer få se ett par mål. Tror vi vinner med 1-3.

Denna matchen blir också den sista för Kvarnbys del innan spelarna får sommaruppehåll. Hur planerar du din ledighet i sommar?
– Kommer förmodligen att ta de lugnt denna sommaren. Kanske åka iväg någonstans med några vänner och samtidigt kommer jag försöka att hålla igång och kolla på lillebrors matcher för deras säsong drar igång snart. Det är en lång säsong framför oss och man behöver vila ibland.

Avslutningsvis, detta visste du inte om mig?
– Har en lillebror, Amel Mujanic som spelar för Malmö FF. Vi älskar att spela fotboll dagligen med vänner här i gården. Vi kallar det för konst, det är där talangerna föds.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close