skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVittsjö GIK

Filippa Wallén är ny ambassadör för AjaBajaCancer

Filippa Wallén fotbollsspelare i Vittsjö GIK är ny ambassadör för den ideella föreningen AjaBajaCancer.

– När jag fick förfrågan att bli ambassadör för AjaBajaCancer var svaret självklart! Med egna erfarenheter av cancer i familjen så slår mitt hjärta extra mycket för att kunna vara med och bidra och stötta de utsatta familjerna. Fotbollen var något som fick mig, såsom hela min fotbollstokiga familj, på bättre humör. Fotbollen bidrar med gemenskap, glädje och ger lycka i många svåra stunder. Nu har jag äran att dela med mig av mitt stora fotbollshjärta till familjer som är livssituationer som ingen vill vara i. Jag är oerhört stolt över att vara en del av denna fantastiska organisation, säger Filippa Wallén i ett pressmeddelande.

AjaBajaCancer arbetar för att underlätta vardagen för alla som drabbats av barncancer. Att underlätta vardagen betyder att skapa trygghet under skrämmande och osäkra förhållanden. Därför inriktar sig AjaBajaCancer på att finnas till för individer när livets största prövning gör sig påmind i vardagen. Föreningen arbetar bl.a. med att ge ekonomiskt stöd till familjerna i form av presentkort och psykosocialt stöd. Läs mer här.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Filippa vill vara med och stötta familjerna genom att vara vår ambassadör. Vi hoppas att Filippas egna erfarenheter av cancer i familjen och att många är fotbollsintresserade kommer gynna familjerna på flera olika sätt, säger Ellinor Stattin som är en av AjaBajaCancers grundare.

AjaBajaCancers övriga ambassadörer är NHL-spelarna Jesper Bratt i New Jersey Devils och Linus Ullmark i Buffalo Sabres, SHL-spelaren Joakim Thelin i IK Oskarshamn, golfexperten Wille Schauman, padelspelaren Sandra Örtevall, hockeyprofilen Rickard Wallin och Youtuberna Yumi & Tomu som ambassadörer.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close