skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheterTorns IF

Brödrakamp i Svenska Cupen när Rosengård tar emot Torn

När FC Rosengård tar emot Torns IF i första omgången av Svenska Cupen är det inte bara ett hett Skånederby.
Det är också en het brödrakamp. Kasper Harletuns Rosengård mot Kevin Harletuns Torn.
Malörtsvägen i Trelleborg represents!

18-årige Kasper, i första hand försvarare (skolades om efter att ha inlett som anfallare) är fostrad i Trelleborgs FF. Tidigt sökte han sig vidare till Malmö FF:s akademi där han fick stängas mot några av de bästa i sin ålder då laget vann Gothia Cup och även presterade mycket väl i Champions League för ungdomar.
Efter en utflykt till helsingborg, Bologna och Capri återvände han till Söderslätt och blev TFF:s yngste debutant någonsin.
Inför den här säsongen valde han division två-laget FC Rosengård.
Efter 2-1-segern mot Eslöv i premiären har FCR kört in i väggen. På de efterföljande fem matcherna har det blivit två oavgjorde och tre förluster; senast 1-4 mot FBK Balkan.

Ett år äldre broder Kevin Harletun gick en liknande väg. Från TFF till Malmö FF, men efter gallringen från U19-laget valde Kevin spel i Österlen FF och inför den här säsongen skrev han på för Torns IF.
Du var skadad en del i början av säsongen?
Långtidscovid, missade de fyra första matcherna. När jag kom tillbaka började det gå för egen del och jag har gjort mål i de flesta matcher jag spelat. Sedan drog jag på mig en axelskada – som fortsatt besvärar. Men jag har vilat upp mig inför den här matchen.
Har du mött din bror i tävling någon gång?
– Bara i en träningsmatch, när jag spelade i Österlen och han i TFF. B-laget mötte deras U19-lag. Vi vann med 3-1 och jag gjorde två mål.
Blev det stel stämning på julbordet det året?
– Njae. Han hade hetsat en del innan den matchen, så det var gött att ta ner honom på jorden lite…
Det är klart att storebror ska vara bäst, men är det inte lite knepigt att möta och försöka besegra någon man broderligt beskyddat i hela sitt liv?
– Lite märkligt är det ju. Men jag ska se till att vara ett gott omdöme. Man kanske inte spelar som man brukar mot andra försvarare.
Vad tänker du på då?
– Jag kan normalt sett trigga mina motståndare för att de ska bli sämre.
Ah. Kulusewski-stylée. Men det är väl ingen större risk för ”Din morsa är…-hets”?
– Haha, absolut inte.

Storebror Harletun.

På tal om det. Vem av er hejar morsan och farsan på i den här matchen?
– Jag tror inte att de hejar på något lag, de kommer nog bara att iaktta matchen.
På tal om syskon. Lilebror Kasper har ju en tvillingsyster; Cassandra Harletun som spelar i FC Rosengård.
Är du du som drillat dem?
– Nja, det vet jag väl inte. Vi syskon har dock alltid stått varandra nära. Vi umgicks mycket och hade mycket kul. Både min syster och bror har spelat mot mig och mina äldre kompisar, de har alltid fått fightas mot äldre och det har säkert härdat dem.
Avslutningsvis, hur är den egna formen?
– Jag missade de fyra första matcherna i serien på grund av Covid, och när jag kom tillbaka gick det rätt bra personligen – men inte för laget. Sedan drog jag på mig en axelskada och missade senaste matchen mot Assyriska, men nu är jag redo att bita ihop.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close