skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

ATG Svenska Cupen startar i augusti

Idag, torsdag 1 juli, kliver ATG® in som huvudsponsor till Svensk Handboll för de kommande fyra åren.
Redan i augusti är det dags för det första stora samarbetet.
– Vi vill göra många saker gemensamt under de kommande åren och det är kul att rivstarta med ATG Svenska Cupen, säger Hasse Lord Skarplöth vd på ATG.

Sponsoravtalet gäller i fyra år med option för ytterligare två år när det löper ut vid halvårsskiftet 2025. De medel som genereras från ATG® delas mellan Svenska Handbollförbundet, Handbollsligan, SHE och landslagen.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att ATG gör den här satsningen som möjliggör att vi kan behålla vår ambitionsnivå både på bredd och elit, säger Tomas Axnér, damernas förbundskapten i ett pressmeddelande.

– Dessutom är det otroligt spännande att få tillbaka svenska cupen igen. Då får vi exponering för vår fantastiskt fina idrott, säger herrarnas förbundskapten Glenn Solberg.

Efter ett uppehåll på 30 år drar cupen igång igen i augusti, nu under namnet ATG Svenska Cupen. I potten, förutom ära och titeln, finns även en plats i kommande säsongs Europacupspel för både dam- och herrlagen.
Först ut är HK Varberg som tar emot HIF Karlskrona i herrarnas grupp 2, torsdag 12 augusti. Därefter följer ytterligare 95 matcher fram till den 29 augusti. Här kan du läsa mer om ATG Svenska Cupen.

Innan dess ska båda landslagen till OS i Tokyo och jaga medaljer. Damlandslaget laddar upp med träningslandskamper mot Ryssland 2 juli och Nederländerna 3 juli, medan herrarna sparrar mot Danmark 12 juli. OS-handbollens gruppspel drar igång 24 (herrarna) och 25 juli (damerna).

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close