skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheter

Sommarprat med Pierre Wahlström i Lunds BK

Dagens sommarpratare är Pierre Wahlström, ledamot i Lunds BK.

Du har en ledig dag med valfri lagkamrat. Vem tar du med dig och till vilket skånsk smultronställe åker ni till för att roa er?
– Min bästa lagkompis är min fru och har så varit de senaste 20 åren! I ”närregionen” åker Maria och jag till Hovs Hallar. Har vi lite längre tid på oss och när pandemin ”lugnat” ner sig så drar kosan mot Baglioni (San Teodoro), Sardinen.

Om du vore ansvarig för grillen på nästa hemmamatch. Vad skulle du servera?
– Då skulle vi köra på korv, korv, korv! Jag är en korvälskare…! Skulle erbjuda en vegetarisk variant som är grundad på Anamma färs, super god. Sedan skulle jag till de som gillar kött grilla på en Italiensk korv från Lundachark som heter Finaiglio de pomodore. Det är en måstekorv på grillen. Samt en kycklingkorv som alternativ. Det viktiga är dock toppings till, måste finnas picklad rödlök, coleslaw (med äpple o fänkål). Hummus med lite mynta i, Rabarberketchup med chili, super enkelt att göra! Och såklart de klassiska med rostad lök, ketchup, Jonnys sötstarka osv.

Vilken är din favoritstrand i Skåne och varför?
– Vi åker gärna till Rigeleje, den är lagom stor och ännu inte ”jätte” poppis bland turisterna. Den vita stranden med inbladning av tallskogen och blandningen av det varma vattnet som når upp från sydväst gör denna plats perfekt för oss.

Hur varmt måste det vara i vattnet för att du ska doppa dig?
– Asså jag och barnen badar gärna året om. Men ska frun bada så skall det vara typ 35 grader i vattnet.

Vilken av alla mindre idrottsplatser i Skåne, bortsett från den du själv springer på, tycker du är charmigast och varför?
– Kanske lite väl ”patriotiskt” men vi älskar Smörlyckan i Lund. Grabbarna och jag brukar vara där och lattja på kvällarna. Det är supermysigt och tänk så många barn och ungdomar denna plats fostrat. En mycket viktig plats i Lund ur flera aspekter tycker jag.

Vilka vinner Allsvenskan 2021?
– Det gör MFF. Men två Stockholmslag blir farliga, till mina svärföräldrars glädje. När dessa möter MFF kan det bli lite ”frostig” stämning i familjen några dagar, eller veckor i värsta fall beroende på utfallet…

Vilken skånsk marknad eller stadsfest kommer du inte att missa och varför?
– Är inte jättemycket för marknader om jag ska vara helt ärlig. Vi har besökt Sjöbo och Kivik, men tycker mest det är dammigt och så äter man alldeles för mycket. Barnen gillar det, men det gäller att komma iväg innan typ tre/fyra. Finns även en del överförfriskade inslag.

När världen öppnar upp och det går att resa igen – vart kommer du att åka?
– Jag är en del i Italien och USA, reser i princip varje månad till dessa länder. Pandemin har såklart begränsat detta totalt, ser fram emot att få åka iväg igen. Men viktigt är att starta resandet långsamt. Tror inte pandemin är över på länge tyvärr.

Vilken musik lyssnar du helst på en solig sommardag?
– Om ni fick se min spellista skulle ni förmodligen garva ihjäl er! Alltifrån A36 till, Iglesias och Springsteen. Jag är ”allätare”.

Fyra snabba:
Öl eller Rosèvin –  Öl, men helst ett vittvin…sägs att man inte blir lika ”fet” av det. Kan rekommendera Georg Breuer Riesling Sauvage, bra pris dessutom.
Kolgrill eller Gasolgrill – Kolgrill
Kött eller Fisk – Kött, men smörstekt torskrygg är oslagbart. Svårt val.
Strandbad eller poolbad – Strand, alla dar i veckan.

– Avslutningsvis vill jag passa på att önska alla Skånesportläsare en härlig sommar!

Foto: Brian Aghajani

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close