skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Axnér helnöjd med OS-förberedelserna

Efter segrar mot Ryssland och Nederländerna, två absoluta topplag på den internationella scénen, finns det måhända anledning att höja förväntningsgraden på det svenska damlandslaget.
Förbundskapten Tomas Axnér noterade flera goda besked.

I förrgår besegrade de svenska damerna den regerande olympiska mästaren Ryssland – igårvar det världsmästaren Nederländernas tur att knäckas. Efter hela 17–9 skrevs slutresultatet till 28–23 och Sverige vann därmed trenationsturneringen i ‘s-Hertogenbosch.

Den 12 juni lyfter planet till Japan där det svenska damlandslaget finns med.
Förbundskaptenen Tomas Axnér var av förklarliga skäl nöjd efter matchen:
– Ja, jag är jättenöjd med hela veckan och med de förberedelserna vi har haft. Vi har tränat hårt och ser formtoppade ut, men det kan vi omöjligt kunna vara. Det uppställda försvarsspelet ser bra ut och omställningsspelet i båda de här matcherna är det bästa vi haft under i alla fall min tid som förbundskapten. Vi vinner kontringsmatchen mot Nederländerna som är ett av världens bästa kontringslag. Det kommer att vara viktigt för oss framöver att vi de två beståndsdelarna att fungerar, målvaktsspelet och kontringsspelet, säger han.
– Vi får ett kvitto på det vi har jobbat med under hela våren och sommaren, att vi har tagit ett steg till. Sen vet vi att det här är träningsmatcher och lag som kommer att ha en högre motivationsnivå i ett mästerskap. Jag hoppas att vi kan hitta en fysisk formtopp, det kommer vi behöva i OS då vi bara spelar tuffa matcher där.

NEDERLÄNDERNA–SVERIGE 23–28 (7–19)
Sverige: Linn Blohm 9, Nathalie Hagman 5, Jenny Carlson 4, Jamina Roberts 2, Carin Strömberg 2, Elin Hansson 2, Emma Lindqvist 2, Mathilda Lundström, Nina Dano.

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close