skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Hallquist Lithen och Lövqvist segrade i Beddingespelen

Beddingespelen by Optimala hem sommartour bjöd på två jämna och välspelade finaler som båda gick till tre set. Julia Lövqvist, Upsala TK, inledde med att besegra Anna Leijon, KLTK, med 6-4, 5-7, 6-3. John Hallquist Lithen, GLTK, kämpade hem herrklassen. I finalen slog han Marius Ruzgas, Fair Play TK, med
3-6, 6-1, 6-4.

– En välspelad och svängig final, men det är så det brukar bli med mycket publik på läktaren. Man blir mer nervös. Tennis är ett mentalt spel, det går upp och ner, jag är väldigt glad att jag lyckades hålla ihop det, sa John Hallquist Lithen.

Finalen spelades inför välfyllda läktare och Marius Ruzgas startade bäst. Fair Play-spelaren tog hem första set och hade lägen att rycka åt sig en ledning direkt i andra. Det höll inte hela vägen den här gången.

– John gjorde en bra match. Han spelade bättre och bättre ju längre matchen led. Jag gav allt men idag räckte det inte till, sa Ruzgas.

I söndagens första final stod Julia Lövqvist som segrare. UTK-spelaren besegrade Anna Leijon, KLTK, i en tresetare som bjöd på många härliga bolldueller.

– Jag har varit borta från tennisen ett tag på grund av en skada och är ganska matchovan, så jag är superglad att jag lyckades vinna, sa Julia Lövqvist.

Anna Leijon stred tappert i finalen.

– Det är alltid kul när en final blir så här jämn. Ibland vinner man, ibland förlorar man och i dag var Julia bättre, sa hon.

Beddingespelen by Optimala hem sommartour

Herrsingel, semifinaler:
Marius Ruzgas, Fair Play TK-Adam Heinonen, Växjö TS 6-4, 7-6
John Hallquist Lithen, GLTK-Olle Wallin, GLTK 6-3, 2-6, 7-6

Final:
John Hallquist Lithen, GLTK-Marius Ruzgas, Fair Play TK 3-6, 6-1, 6-4

Damsingel, semifinaler:
Julia Lövqvist, Upsala TK-Alice Widell, Helsingborgs TK 3-6, 6-2, 6-1
Anna Leijon, KLTK-Tilde Jagare, Fair Play TK 6-1, 6-0

Final:
Julia Lövqvist, Upsala TK-Anna Leijon, KLTK 6-4, 5-7, 6-3

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close