skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Strålande vårsäsong för Åstorps FF – ”Stort tryck kring klubben nu”

Sex segrar på sex matcher och förkrossande 25-2 i målskillnad.
Efter 8-0 mot Kågeröd toppar Åstorps FF den nordvästra divisionen fyra-serien.
– Den här klubben är på väg mot någonting riktigt bra, säger tränare Bobby Alm Nilsson.

Inför seriepremiären 2021 hade Åstorps FF en ny tränare, massor av nya spelare och blott en träningsmatch tillsammans.
– Det fanns lite allmän osäkerhet kring vad vi skulle stå, säger tränare Bobby Nilsson Alm.
Då levererade Åstorp i sanning en riktig ”Håll käften-inledning” på säsongen. Sex raka segrar och en ziljard i plusmål. Under tisdagen massakrerades Kågeröd med 8-0.
Borstahusen (5-0-1) och Fortuna 4-0-0 har uppenbarligen också ambitioner att strida i toppen. Lagen har kvar att möta varandra i dubbelserien så allt kan naturligtvis hända.
Men Åstorp har goda förutsättningar att bibehålla sin styrka säsongen ut.

Det verkar ha hänt någonting i Åstorp som vi andra inte lagt märke till?
– Så är det faktiskt. Åstorp har varit ett topplag i flera år och klubben har haft som målsättning att avancera uppåt i seriesystemet. Nu har man förutsättningar till det och jag som ny tränare har reagerat på att det finns väldigt mycket bra folk runtomkring klubben som gör det bra.
Inför denna säsongen efterlystes ”mer karaktär”. En ny tränare och många nya spelare skulle bidra med det.
– Vi har bytt mycket rutiner och tänker på längre sikt. Vi vill ha unga spelare. I klubben finns en kull med 05-06:or som är väldigt duktiga, då är det viktig att A-laget är på en bra nivå när de kommer upp och ska fortsätta som seniorer. De spelar i den högsta serien under Allsvenskan och är med och tränar med oss seniorer redan nu. Killarna är mycket ambitiösa och det är flera andra större klubbar som drar i dem.

Är du överraskad över resultaten?
– Jag visste att vi skulle vara bra…
Hur då?
– Framför allt har vi tränat mer och hårdare än de andra division fyra-lagen. Vi har gått all in på den fysiska biten. Det var en bit jag trodde saknades i Åstorp efter att ha betraktat klubben från sidan tidigare. Sedan har vi hittat rätt spelare och har en stor trupp med 25 man. Vi har bredden för den krävande hösten och ett driv bland spelarna som hela tiden peppar varandra.
Ett division fyra-lag som går all in på fysträning? Det borde innebära extreeeemt stora fördelar?
– Ja, det tycker jag. Hur vi ville spela satte vi snabbt. Ju mer vi kan flytta boll i högt tempo desto bättre. Vi vill anfalla med mycket folk, både i första och andravåg. Klyschan säger att man ska ha mycket boll, men jag tycker att vi kan hantera det mesta, inklusive omställningsspelet. Vi har även mycket speed. När vi vann med 8-0 igår gjorde vi mål på åtta olika sätt.

Det är alltid en mental styrka att veta att man är starkast fysiskt. Men hur reagerade spelarna inledningsvis på den ökade träningsdosen?
– Det blev en chock för dem! De tvekade mycket i början, men det var ingen som stannade hemma för att det var jobbigt. Träningskulturen har definitivt satt sig vid det här laget.
Du måste ändå varit lite skraj för att tappa halva truppen? Dillchips, bärs och brudar kan vara en annan stark drivkraft hos unga män?
– Jag var förberedd på sådana resultat, men visste samtidigt vad många spelare  ville ha och krävde. Jag var väldigt rak och ärlig från början och det har gett resultat, säger Bobby Alm Nilsson – som lyfter fram en annan viktig detalj.
– Det är stort tryck kring klubben nu. Vi kan exempelvis låna en målvakt från Helsingborgs IF – Elliot Nilsson, en 18-åring jättetalang. HIF hade inte tittat år vårat håll tidigare, men det är positivt att vi kan samarbeta och det visar lite åt vilket håll klubben är på väg.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close