skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Teddy Bergqvist tillbaka i Kristianstad – ”Jag kommer se mig själv som en ledare”

Teddy Bergqvist blev bänkad i Skövde.
Nu väljer han och klubben att avsluta kontraktet.
Ny klubbadress: Kristianstad FC

Han blev skyttekung i KFC 2019 med elva fullträffar, men laget trillade tyvärr ur serien och Teddy hamnade i danska Helsingör. Inför den här säsongen var han en prestigevärvning till division 1-klubben Skövde AIK, men redan efter ett halvt år går parterna skilda vägar.
– Jag är bara 22 år och behöver speltid för att utvecklas. När jag blev bänkad i de två senaste matcherna, kände jag att det här är inte vad jag vill. Jag pratade med KFC och när Skövde gick med på att avsluta kontraktet så känns det här helt rätt, säger Teddy.

Varför just KFC?
– Jag byggde under mins sejour där en relation med föreningen och alla runt om laget som jag värdesatte högt.
Det gick inte jättebra i Skövde…?
– Jag presterande inte så jag blev bänkad. Totalt blev det 40 minuter den senaste sex-sju matcherna, samtidigt som laget presterade bra. Jag älskar fotboll, men det är inte roligt om man inte får spela…
Mellan raderna i lokaltidningsrubrikerna kunde man ana en liten schism mellan dig och tränare Tobias Linderoth?
– Nej nej. Som spelare håller man aldrig med när man inte får spela, men det ha aldrig varit något större tjafs.
Du fick inte spela i Helsingör. Du fick inte spela i Skövde. Som forward måste det vara knäckande – hur har det tagit på dig mentalt?
– Det är rätt lugnt. Visst, det har varit tufft på ett sätt, men jag tvivlar inte på mig själv bara för det. Andra kanske hade suttit kvar och bänken och krigat sig till en plats, men jag ville inte göra det. Jag ville vidare.
Har du följt KFC denna säsong?
– Ja, ända sedan jag lämnade dem egentligen. De har tappat ledningen i en del matcher i år, men det verkar vara ett hungrigt lag med många unga. Jag kommer se mig själv som en ledare, trots att jag bara är 22 år.

KFC-tränaren Mladen Blagojevic är mycket nöjd med att truppen spetsats till och kommenterar till klubbens hemsida:
– Vi får en väldigt bra fotbollsspelare, inte minst för division 2 och det är det många som vet. Men vi får också, vilket jag anser som viktigare för oss, en spelare med 72 seniormatcher i benen.
– Dessutom 72 matcher på en högre nivå än vad vi befinner oss på…
Teddy Bergqvist ansluter till klubben på fredag, efter ha gjort sin sista dag på jobbet i Skövde, och på lördag är det träningsmatch mot Hässleholms IF och den sista juli är det serieomstart borta mot FK Karlskrona.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close