skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Inför Alex Minne med fula Halsti FF

Med en ny upplaga av Alex Minne runt hörnet, dyker vi ner hos sorkdödarna Halsti FF där medelmåttighet går före talang, där vi tar ett snack med deras sportdirektör Jonathan Svensson.

Hur går tankarna inför 2021 års Alex Minne?
– Jo men det känns väldigt positivt i år också! Jag tror att detta är femte året som vi ställer upp i turneringen och vi går in med mycket positiv energi.

Det ryktas om spännande nyförvärv?
– Årets trupp är i princip klar där samtliga spelare från förra upplagan är med igen plus att vi tagit in en hemvändare i form av Markus Jandelin. Under tidigare år har vi blandat och gett men som bäst lyckades vi få ett silver för tre år sedan utan några avbytare under hela turneringen. I år ser jag oss lite som ”The Mighty Ducks” där vi går in som underdogs men har alla möjligheter att skrälla för att ta hem guldet!

– Du säger att truppen i princip är klar. Men om du hade fått värva in två valfria spelare från Malmö FF:s seniorverksamhet, vilka skulle det då vara?
– Oj, bra fråga! Eftersom Malmö FF har både ett herrlag och damlag så tänker jag att jag då får välja 2 spelare från varje lag. Ett defensivt val från herrlaget hade kunnat vara Jonas Knudsen. Knudsen hade fått ta alla inkast vilket förr eller senare hade resulterat i mål. Men valet hamnar nog ändå på Kicki Lewickis son, Oscar. Oscar Lewicki är säkerheten själv i defensiven och jag tror dessutom att Kicki skickar med bullar till alla i laget.

Höj dig nu.
– Ett offensivare val från herrlaget hade ju såklart varit Čolak med tanke på hans målform. Men sen ska man inte förbise Eric Larsson och hans gudomliga vänsterfot när han bryter in från högerkanten. Från damlaget står det först och främst mellan Malin Gunnarsson och Melina Skarström. Två oerhört farliga målskyttar så där tror jag egentligen inte att det spelar någon roll vem man väljer. Sen är det solklara valet Saga Fredriksson. Det hade varit magiskt för mig att få bilda backpar med henne!

Rasmus Hansson gick ut och beskrev spelarna i Halsti FF som ”djupt osympatiska personer”. Har du någon kommentar till detta?
– Rasmus Hansson är en fin grabb så jag blev verkligen förvånad när jag läste det. Under de senaste veckorna har han bombaderat mig med meddelande på alla mina sociala medier och bönat och bett om att få ta en plats i Halsti FF. Han försökte till och med sälja in sig själv genom att tydliggöra vilken stor profil han har blivit med sina ”tjejspaningar” på Twitter och menar på att det hade varit bra för vår image om han fick vara med.
– Vi i Halsti FF anser dock att man kan vinna publikens kärlek genom att spela fotboll med sitt hjärta och inte genom någon självutnämnd Twitter profil och hans följare. Jag vill dock poängtera att Rasmus Hansson är en fin människa men det märks att det finns en gnutta hybris inom honom efter hans framgångar på Twitter. Jag har följt honom länge på Twitter och efter många försök lyckades han äntligen hitta något som gick hem. Han gav aldrig upp och det ska han ha en eloge för!

I Rasmus Hanssons 10 semesterfrågor insinueras det även att ni spelar fult och fysiskt, kommentarer på detta?
– Jag kan absolut hålla med om att vi spelar fysiskt men inte fult. Eftersom nästintill hela laget spelar eller har spelat handboll så är det klart att det fysiska spelet sitter i ryggmärgen. Det ska vara hårt men schysst. Men sen är ju också fotbollsspelare kända för att vara mer gnälliga än handbollsspelare…

Vilket är det vackraste lag du mött i Alex Minne och varför är det Swiddes Fubickar?
– Om jag ska vara helt ärlig så kommer jag inte riktigt ihåg så mycket från matchen mot Swiddes Fubickar för fyra år sedan. Det är mycket möjligt att det var ett gäng snygga pågar på andra planhalvan men det hjälpte in dem i matchen. Men det jag däremot kommer ihåg var att jag efter matchen hörde Christoffer Ekmark snyfta inne på toaletten. I en sådan här fråga vill jag dock tillägga att skönhet kommer inifrån och det är just därför som alla pågar i Halsti FF är svärmorsdrömmar.

Läs även

10 semesterfrågor med Rasmus ”Spanaren” Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close