skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Martin Andersson IF Lödde: ”Fem raka segrar med bara ett insläppt mål visar att beslutet var rätt”

IF Lödde har återigen ett damlag i föreningen. Laget tillkom i våras efter att styrelsen visat stort tålamod i några år och ”inväntat” tills äldsta laget i föreningen var mogna för att ta steget upp till seniorspel. Skånesport har pratat med en semesterledig Martin Andersson, en av tre tränare för IF Lödde dam.

Efter en lång försäsong utan matcher hann ni i alla fall med två träningsmatcher innan serien drog igång i början av juni.
-Det stämmer, spelarna i IF Lödde har lagt ner ett enormt jobb och engagemang under försäsongen och nu matcherna i serien och då speciellt i det kollektiva defensiva jobbet då laget bara släppt in ett mål på de inledande fem matcherna. Fem raka segrar med bara ett insläppt mål visar att beslutet var rätt att köra på damserie med detta unga gäng.

Hur vill ni att samarbetet med andra flicklag i föreningen skall se ut?
-IF Lödde har inte haft damlag på tre år men nu så hade det äldsta laget i föreningen blivit åldersmässigt för gamla för att lira F16-serie så då fick det bli damserien med en medelålder på 17 år. 2-3 äldre Lödde spelare (20-21år), som var med förra gången vi hade damlag och några 16-17 åringar från grannklubbarna har tillkommit i truppen som annars består av stommen från vårt egna F03-06 lag som spelat ihop under många år. Under hösten skall några spelare från föreningens F07/08-lag få chansen att träna med damlaget och på så sätt lotsa in de för framtiden.

Hur kommer ni att ladda upp inför starten i höst?
-Uppladdning inför hösten sker via ett 4-dagars träningsläger i Göteborg där sammanhållningen och fotbollen skall vässas inför höstpremiären mot Helsingborgs FF fredagen den 13 augusti.

Målsättning i laget?
– Inga uttalade resultatmål men såklart gå in med inställningen att försöka vinna varje match! Vi vill ”växa in” i seniorfotbollen 2021 och på sikt vill föreningen kliva uppåt i seriesystemet vilket det redan i dagens trupp finns material för. Vår filosofi i ledarstaben är att om man tränar kontinuerligt så skall man också lira matcher och det har vi levt upp till då vi roterat en del och därmed har 21 spelare fått chansen i de fem matcher vi så här långt spelat i serien.

Har du koll på era motståndare i serien?
-Seriens stora favoriter, nystartade och hårdsatsande Helsingborgs IF, har inte helt oväntat trummat på i serieindelning. Med HIF:s nykomponerade trupp bestående av spelare med mestadels spelare med erfarenhet ifrån Allsvenskan till div.2 så vore det allt annat än en överraskning om de inte fortsatte på inslagen fram till seriens slut i mitten av november.

Hur ser tränarstaben ut runt laget?
-Ledarstaben består av tränarna Martin Andersson och Mattias Jakobsson som båda följt laget under många år och som hela tiden jobbat med att utveckla varje spelare utifrån deras nivå i en positiv miljö där prio ett är att det skall vara kul att gå till träningar och matcher! Tränarstaben kompletterades inför 2021 med mycket uppskattade målvaktstränaren Bosse Darud som drillar vår duktiga målvakt Linnea Norrman individuellt varje träning. Sedan har vi Martin Lindholm som ovärderlig lagledare som fixar mycket runt träningar, matcher, läger vilket gör att vi andra tre kan fokusera på fotbollen.

Foto: Martin Lindholm.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close