skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Ny tränarduo för Trollenäs U19

Den nya tränarduon för Trollenäs U19 är nu presenterad. Det blir Hampus Åberg och Joakim Nilsson som tar över ansvaret.

Varför tog ni detta uppdrag?
– Fick frågan av Wissam och Ulrika, Tyckte det verkade spännande och kul. Vi har ju stött på U-19 i några internmatcher. Vi drar igång den 26:e, sen är det hösten som gäller. Därefter får vi utvärdera hur laget, jag, Jocke samt föreningen tycker det fungerat.

Samarbetet med Seniorerna?
– U19 laget tränade en del med oss seniorer på försäsongen och vi spelade någon internmatch. Dem visade sig vara ett bra gäng med många duktiga spelare. Så samarbetet med seniorerna har väl börjat lite grann så smått redan i vintras. Men samarbetet kan bli ännu bättre, då där finns en hel del utav spelarna som klarar av att ta steget upp och utmana om en plats i a-laget.

Motståndarna?
– Har inte koll alls på hur de andra i serien spelar. Detta kommer bli helt nytt. Men jag är säker på laget kommer kriga på och kör vårt race så kommer det gå fint. Spelar vi så bra som dem gjorde på försäsongen så kommer det inte bli några problem.

Hur ska ni kombinera era roll som spelare contra tränare?
– Att tillhöra seniortruppen och samtidigt vara tränare blir nog inte så svårt. Jag tränar för att det är roligt och behöver inte spela matcher längre. Den tiden är nog förbi nu.

– Jag åkte tyvärr på en Korsband och menisk skada i våras vilket gör att det kommer vara skönt att kunna köra ut till Trollenäs för att ha något att göra. Det var också en bidragande faktor att jag tog mig an uppdraget säger Hampus.

Joakim, hur ser din fotbollsbakgrund ut?
– Har själv spelat boll sedan jag var 6 år. Började spela i Eslöv och färefter några år i Trollenäs pojklag. Sedan tillbaka igen till Eslöv då det inte fanns något riktigt lag i min ålder i Trollenäs. Spelade ett år i EBK senior innan det blev Borlunda. Där jag var tills dem lade ner klubben då det blev Trollenäs igen.

Målsättning?
– En personlig målsättning blir att få det att fungera. Målsättning har vi väl inte satt som lag ännu. Men ha roligt, utvecklas och vinna.

Semester?
– Fram tills träningen sätter igen den 26:e är det bara sol och vila som gäller och att träna själv såklart.

Vem är Hampus?
– Hampus Åberg, 30 år och bor i Eslöv med fru och barn. Har spelat i Trollenäs i hela min karriär. Har väl gjort över 350 matcher. Gjorde min A-lagsdebut när jag var 16-17 år. Det är stämningen i föreningen som har gjort att man stannat kvar. Att kombinera A-lagsspel med tränar uppdraget blir inga problem pga av skadan. Så kan lägga allt fokus på U-19.

Personliga målsättning?
-Hoppas bara att det blir en rolig period för alla. Få spelarna att utvecklas mer än vad de redan har gjort. Få dom att våga ta steget upp och utmana A-lagsspelarna.

Semester!
– Ja, lite semester blir det väl. Några dagsutflykter med familjen, samt byta fönster. Roligare än så blir det inte avslutar Hampus.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close