skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Klart: FC Rosengård värvar Australiens landslagsmålvakt

Teagan Micah.
Där har ni FC Rosengårds senaste nyförvärv inför höstens SM-guldjakt och spel i Champions League.

Teagan Micah är en av tre målvakter i Australiens OS-trupp som just nu spelar för fullt i Japan, bland annat spelade hon mot Sverige.
Australiensiskan har skrivit på ett tvåårskontrakt med FC Rosengård.
– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för FC Rosengård. Det verkar vara en klubb av hög kvalitet med toppspelare som kommer utmana mig under de två kommande åren. Jag ser mycket fram emot att ansluta till laget och träffa alla efter OS, säger Teagan Micah till klubbens hemsida.

FC Rosengård skriver vidare:
”Den 23-åriga målvakten har en kandidatexamen i psykologi från University of California, Los Angeles (UCLA) i USA, där hon också framgångsrikt spelat college-fotboll. I FC Rosengård får Teagan Micah nummer 18 på ryggen och kommer alltså vara med och konkurrera om en plats mellan stolparna.”
– Vi är väldigt glada att Teagan är klar för FCR. Hon är en målvakt som är väldigt bekväm med fötterna och har ett spel i luften som gör att hon dominerar sitt straffområde, förklarar sportchef Therese Sjögran.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close