skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Thynell opererad – ”Missar inledningen av säsongen”

OV Helsingborg har kört igång sin försäsong på allvar.
Men när laget idag tränade i Helsingborg Arenas C-hall satt Mattias Thynell på en bänk med sin nyopererade fot i en ”stövel”.
– Det blev ett hastigt beslut med operation, säger Thynell.

Du har haft fotproblem sedan tidigare vet vi – vad är det som hänt?
– I grund och botten handlar det om att jag har för stora hälben i båda fötterna. Den operation som nu gjordes, lite hastigt och lustigt, gjorde jag på andra foten för två år sedan. Det kallas ”Haglunds deformitet”. Man går in och sågar bort en del av hälbenet som stör bland annat hälsenan. Läkarna tog även bort en del slemsäckar.
– När jag fick samma skada i den andra foten, när jag spelade i danmark, så var det värre. Då drogs man med smärtorna väldigt länge.
Var det inte bara att operera båda fötterna samtidigt då?
– Nja, man tar nog en fot i taget…. När jag väl fick ont i min andra fot förra säsongen så provade vi med allt från sprutor till olika behandlingar, men det krävdes operation. Helst hade jag gjort det redan i våras, men det är inte så himla enkelt att bara skaka fram en operationstid för en sådan sak.

Operationen gjordes för två veckor sedan. Ytterligare en vecka ska ”stöveln” sitta på (en finare form av gips).
När är du tillbaka på planen?
– Jag missar inledningen av säsongen, men inte så mycket. Det ska bli skönt att spela utan att ha ont. Kroppen ska bara vänja sig vid handbollsrörelserna igen.
Hur motiverad är du för att spela Allsvensk handboll? Du kom ju från proffslivet för att spela i Handbollsligan med OV?
– Jag tänker faktiskt ingenting på vart vi ska åka och vilka vi ska möta. Det enda som motiverar mig är att ta upp OV som klubb igen. Förra säsongen var ett fiasko. Den stora drivkraften nu är att återställa ordningen. Vi ska upp i Handbollsligan igen.
– För mig är det självklart att OV ska etablera sig i Handbollsligan.
Vad talar för det rent truppmässigt?
– Vi har fått in ett nytt gäng där tränare Tony Johansson fått vara med att välja ut en del spelare – istället som inför förra säsongen när han kom till ett färdigställt lag. Sådant är alltid en fördel.
Nyförvärvet Miguel Mbumba (från AIK) på ”din” position V9 ser bra ut på träningen – förutom att han tränar i långbyxor…?
– Ja, han är spännande. Jag tror att Tony satt ihop ett lag där spelare på många positioner kompletterar varandra. På varje position är spelartyperna väldigt olika. Miguel är en kraftfull genombrottsspelare, jag är mer assistspelare och skjuter mer utifrån. Vi har dessutom Allsvenskans två bästa målvakter, säger Thynell och sätter sedan fingret på en känslig punkt.
– Det viktiga nu är att få ihop gruppen. Få gemenskap och bygga brödraskap. Vi ska ut på ett mission tillsammans.
Var det just det som fallerade förra säsongen?
– Ja, det är jag helt övertygad om. Vi fick inte till det på många sätt, bland annat kring hur vi skulle prata med varandra. Vi var aldrig riktigt på samma ”plan”. När det väl klaffade var det bra, men jämnheten fanns inte. Ibland kunde man ha sju spelare på banan där alla såg olika på en viss situation och vi kunde inte riktigt prata och komma överens om hur det skulle lösas. Det kan låta enkelt, men många gånger handlar det om kemi. Vi kunde förlora en boll och så stod en spelare och pekade på mig och jag pekade på honom…

OV kommer att gälla som favoriter i Allsvenskan. Om nu inte Stockenberg haussar upp AMO för fullt plötsligt.
Är det något lag du ser fram emot att möta lite extra och varför är det i så fall Vinslöv…?
– Ha. Jag har inte tänkt så. Visst, det är en del gamla OV-spelare i det laget, men jag vet att det krävs mycket fokus oavsett motstånd. Jag är för dåligt insatt i själva serien. En sak är dock klar: det ges inte mycket utrymme för att klanta till det, avslutar Mattias Thynell.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close