skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

BoIS-bossar kvar ett år till

Landskrona BoIS har byggt upp en ny identitet med tränarduon Max Mölder och Billy Magnusson.
Nu står det klart att de stannar kvar i klubben även över nästa säsong.

Få ting slår ett redigt stabilt långkok. Mat ska ges tid.
Samma sak är det med fotbollslag. Och just nu har BoIS en riktigt mör söndagsstek i ugnen, som får ytterligare tid att gotta till sig.
Max Mölder och Billy Magnusson har nämligen förlängt sina kontrakt över 2022.

Klubben skriver själva på sin hemsid.
”Duon har gjort stor succé under sin snart tre år långa period och deras stora roll i klubbens framgångar kan inte nog understrykas. Inför säsongen 2019 var herrlaget ett stukat gäng som nyss tvingats lämna Superettan. De ekonomiska förutsättningarna var skrala och en nystart behövdes.
Billy och Max valde att iscensätta en lokal, hemvävd strategi och det är just denna inslagna väg som nu innebär att Landskrona BoIS, efter knappa tre år, smått osannolikt leder Superettan. Paret har kamperat ihop i över 100 matcher och har ett poängsnitt på över 2,0 per match. Ruggigt imponerande.
Dessutom har Landskrona BoIS blivit synonymt med att ge unga, lovande spelare förtroende.”

Klubbchef Michel Ekberg:

– Avtalet gör att vi säkrat upp både Billy och Max även över 2022. Detta skänker arbetsro och innebär ett tydligt fokus på att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans.
– Både Billy och Max är passionerade fotbollstränare med stora hjärtan för Landskrona BoIS. Detta visar sig i deras sätt att driva på, både i vardagen och i matcherna. Karaktärsdrag som klubben uppskattar väldigt mycket och att nu fortsätta resan ihop tror jag att alla BoIS-supportrar känner glädje över.

Billy och Max om förlängningen:
– Vi trivs väldigt bra ihop, med spelarna och med klubben i stort så det känns fullt naturligt att fortsätta bygga vidare tillsammans. Vi har ett väldigt bra samarbete och att få arbeta vidare i BoIS är att betrakta som ett privilegium.
– Vi känner båda stor hunger, vi har fortfarande mycket kvar att uträtta och den drivkraften är lika stor i dag som när vi började. Vi uppskattar också vår spelargrupp väldigt mycket, att de hela tiden flyttar fram positionerna med sin stora målmedvetenhet. Den utvecklingen gör att aptiten bara blir större och vi är därför nyfikna på att se hur långt vi kan ta det.

 

Läs även:

Klubbchefen inför BoIS spännande höstsäsong: ”Inte räknat med några spelarförsäljningar”

 

 

Max Mölder om TFF-derbyn, förlegad machokultur, resultatfokus – och lite till

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close