skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Monday Samuel klar för IFK Malmö

Vikor Ekblom ut.
Monday Samuel in.
Där har ni sommarens stora transfersnackis i IFK Malmö.

Att Viktor Ekbloms utlåning till BoIS skulle ske var någonting som IFK Malmö tidigt insåg. Därför påbörjades ett arbete med att hitta en spelare som kunde plockas in i truppen
Valet föll på 27-åriga Monday Samuel, i fjol i allsvenska Varbergs BoIS FC.
– Jag trivs bäst som mittfältare, både ytter och innermittfältare går bra. Granit Stagova, Jakob Andersson och Emil Jönsson känner jag från vår gemensamma tid i Landskrona BoIS, så det är kul att återse dem, säger Monday till klubbens hemsida.

IFK Malmö konstaterar att:
”Monday Samuel är det mest meriterade nyförvärvet på många år i IFK Malmö i och med hans många år i Allsvenskan och Superettan.
Redan 2012 spelade Samuel i Superettan, då för Ängelholms FF. 2015 fortsatte han på samma nivå i Östersunds FK och följde även med laget upp i Allsvenskan.
Under sommaren 2016 bytte nigerianen Jämtland mot Skåne och Helsingborgs IF. Efter 1,5 år där blev det Superettanspel med Landskrona BoIS och även svenskt medborgarskap.
2019 väntade matchning i vietnamesiska Thanh Hóa 2019 och sedan gick flyttlasset vidare till Varbergs BoIS FC som Monday Samuel representerade i sex allsvenska matcher 2020.”

– Monday Samuel är en spelare med hög fotbollskompetens och vi är jätteglada över att få hit honom. Han ser saker snabbt, har en bländande teknik och kommer bidra med öppnande passningar till sina lagkamrater. Plus att det är en mycket ödmjuk och trevlig kille, säger tränare Per Harrysson.

IFK Malmö möter Utsikten på bortaplan på lördag när Ettan Södra startar upp igen.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2