skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Ur ordförandens perspektiv – Mats-Ola Nimgård i Malmö FBC

Namn: Mats-Ola Nimgård
Ålder: 45
Yrke: Projektledare och verksamhetsutvecklare på Munkeby Systems
Förening: Malmö FBC
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Jag har varit aktiv i föreningen i olika roller i mer än 10 år. Assisterande tränare för herr- och damlaget, tränare för knattar, sportchef och tre år som styrelsemedlem varav det senaste som ordförande

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Det är svårt att säga precis innan säsongen startar, men vi upplevde inga stora förluster i de grupper som vi startade upp när Covid-restriktionerna sänktes under våren. Ca 500 medlemmar fördelat på 27 grupper/lag.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Ja, mycket blev annorlunda. Det största var såklart att tävlings- och träningsverksamhet ställdes in, under en period hade vi endast våra representationslag igång. Vid sidan av det, tvingades vi ställa in lov-verksamhet, camper och en del andra liknande aktiviteter.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Vi upplever att vi fått bra stöttning från både stat och kommun under pandemin. Har någon sponsor som dragit sig ur inför kommande säsong men jobbar hårt för att ersätta dessa med nya och lyfta hela vår marknadssida. generellt har vi fått stöd både från företag och privatpersoner i insamlingskampanjer vilket vi är otroligt tacksamma för.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Vi har fyra övergripande målsättningar i vår verksamhetsplan. Vi ska ta SM-guld ➢ Vi ska erbjuda innebandy för alla ➢ Vi ska skapa och erbjuda trygga & familjära mötesplatser ➢ Vi ska i alla avseende verka för hållbarhet

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– För eliten är det VM för både damer och herrar. Förra säsongen var Lund nykomlingar i damernas SSL och vi hade stora planer för det första skånska derbyt i damernas SSL, jag hoppas vi får genomföra det under kommande säsong. Nu blir det dessutom ett ”Malmö”-derby i herrarnas Allsvenska, mot Höllviken. Så vi har två riktigt härliga publikmatcher att se fram emot i Baltiska Hallen, förutsatt att vi får släppa in publik såklart. Som förening i stort hoppas jag vi får återgå till ”vanlig” verksamhet, att alla våra lag får börja tävla igen och att kunna utföra vårt sociala arbete fullt ut med alla våra CSR-projekt, lovaktiviteter och camper.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Jämställdhet är en grundpelare i vår verksamhet och när det kommer till resurser är grunden samma resurser för dam- och herrlag. När det sportsliga kopplas in, alltså vilken serietillhörighet lagen har, så blir resultatet att damlaget kostar mer än herrlaget. Till innevarande säsong har såväl styrelse, sportgrupp som ledarstaber förstärkts med kvinnor, men vi är inte nöjda. Detta arbetet tar aldrig slut, ambitionen är självklart 50/50.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Det är omöjligt att säga något annat än att pandemin skall släppa taget om världen så att alla restriktioner kan bli historia. För föreningens del ser jag med tillförsikt fram emot att se planerna för vår marknadssida, både samarbete/sponsring och kommunikation, bli verklighet. Jag hoppas såklart att de bär frukt både på kort och lång sikt. Ser också fram emot att utveckla våra event, där vi precis nyligen fått klart med en ny resurs som inte har innebandybakgrund utan kommer in med friska ögon och mycket idéer. Privat ser jag fram emot en höst där allt återgår till det normala, att vi slipper våg 4 av pandemin och samhället kan fokusera på de förändringar som krävs för klimatet.

Avslutningsvis, tre snabba?
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Fisk
Rödvin eller Vitvin – Rödvin

Foto: Peter Lindblad

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close