skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheter

Hallå där…Timo Onttonen i Åstorp IK

Hallå där…Timo Onttonen i Åstorp IK.

Först och främst. Förra säsongen avbröts pga av pandemin, hur har det påverkat laget och dig personligen?
– Säsongen avslutades alldeles för tidigt pga. pandemin och det har så klart påverkat alla i laget på ett eller annat sätt. Själv har jag enorm sug att komma igång igen och samma gäller för hela laget.

Hur ser er försäsong ut? 
– Vi har det oerhört tufft nu i försäsongen då kommunen har tilldelat bara fyra ispass till oss under kommande veckorna 34-36. Det tycker jag är under all kritik! Vi försöker så klart hitta istider runtom NV Skåne men helst hade vi tränat i vår egen KvB Hall. Vi har bokat träningsläger i Lysekil och kommer att spela 4 träningsmatcher under försäsongen.

Vilka nyförvärv har ni?
– Vi har fått in några forwards från HHC.  Benjamin Holmqvist, Zack Petersen och Hampus Bondesson. Nyligen fick vi klart center Jacob Persson som har tillbringat flera år i Jonstorps A-lag och kommer närmast från Gislaved. Kan vara några till som är på väg in men inget är klart än.

Vilka spelarförluster har ni?
– Backen Simon Karlsson lämnar oss för spel i HHC där han få lira ihop med sin bror Andreas Karlsson. Även backen Aldus Granath lämnar oss och går till Lysekil. Nicolai Jansson har långtidsskada.

Vilken typ av ishockey vill du att ditt lag ska spela under kommande säsong?
– Vi kommer att spela offensiv ishockey med fart på skridskorna och vi ska vara att jobbiga att möta då vi orkar trumma på 60min.

Vad har du/ni för förväntningar på säsongen? Målsättning?
– Att vi kan fortsätta erbjuda seniorhockey i Åstorp för NV Skånes unga spelare och att vi kan bli en och samma förening i Åstorp. Tyvärr för tillfället har vi två ishockey föreningar i lilla Åstorp och det gynnar inte någon av föreningarna. Vi vill skapa förutsättningar för en förening med fortsatt ishockeytradition i Åstorp.
Målsättningen i serien är att vinna flera matcher än förra säsongen och ev. knipa en plats i Alltrean.

Är du en tränare som anpassar dig efter truppen, eller är du tränaren med en fast spelidé oavsett lag? Spelfilosofi?
– Jag tycker om att fortsätta med vår spelidé som vi har jobbat med laget för antal säsonger nu. Dock måste jag även anpassa mig för truppen så att vi kan få ut det mesta av laget.

Vem blir årets lagkapten och varför?
– Vi fortsätter med Andrée Persson som kapten i tredje året i rad. Andrée är lugn och ödmjuk samt hårt jobbande kapten som visar vägen på och utanför isen.

Hur ser du på årets serie i allmänhet? Vilka slåss om segern och vilka lag får slåss om nytt kontrakt?
– Årets serie ser mycket spännande och tuff ut igen! Jag tror personligen att Pantern är stor favorit att vinna grundserien men lyfter även varningens finger för HHC som segerkandidat samt Glimma som tuff utmanare. Dessa lagen kommer att slåss om platser till div 2.

Om det är oavgjort i sista minuten och ni ”trycker på” för ett segermål. Vem är typen som avgör och på vilket sätt?
– Allt beror på vem är hetaste just för den dagen!

Vilken match skulle du helst vilja se och var?
– Vi mot HHC i Åstorp pga. spännande lokal derby med massor av publik! Sedan ska vi inte glömma heller Vi mot Pantern i Åstorp. Det är alltid speciellt när Panterns hejarklack kommer på besök och lyfter stämningen!

Avslutningsvis och viktigast av allt. Vilken är din favoritmat under den färgglada hösten?
– Till hösten är det gott med ärtsoppa och pannkakor!

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close