skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Manfall i Eskilsminne – vann säkert ändå

Trots sex man borta av olika anledningar kunde Eskilsminne, ni vet – gruppspelslaget i Svenska Cupen till vintern, enkelt besegra Astrio hemma på Harlyckan.
– Vi kontrollerade matchen fullständigt, sa tränare Patrik Ingelsten efter matchen.

Eskilsminne IF:s monterade ganska bekvämt ner Halmstadslaget Astrio med 2-0 (1-0). Värt att poängtera: Eskils saknade sex spelare som normalt ingår i matchtruppen.
Eskils.nu rapporterar:
Även om gästerna stundtals hade mycket bollinnehav och slet frenetiskt för att skapa chanser kontrollerade Eskils matchen på ett imponerande sätt. Dessutom vaskade hemmalaget fram ytterligare sex vassa lägen som åtminstone ett par borde resulterat i mål.
Astrio visade direkt från avspark att man vill få kontroll över matchen. Man pressade upp och visade prov på stor rörlighet. Detta skapade dock i princip inga problem för ett Eskils som helt behärskade det låga försvarsspelet. Backtrion Victor Wahlgren, Marcus Nilsson och Linus Persson styrde defensiven och hade god hjälp av wingbackarna Casper Seger och Jonatan Persson som opererade både offensivt och defensivt med framgång.

I den 35 minuten skulle det dock bli utdelning. Eskils erövrade bollen på mittfältet och Emil Åberg fick en delikat passning som han förvaltade genom att servera Jonatan Persson ett perfekt läge på vänsterkanten. ”JP” satte kallt 1-0.

Den andra halvleken fick en perfekt start för Eskils del. Redan i den 47 minuten kom Jonatan Persson i perfekt inläggsläge på vänsterkanten. Hans höga inspel hamnade i perfekt höjd för Lucas Ohlander som nickade in ett mål som hämtats från instruktionsboken.

Eskilsminne hade bud på fler mål, men det stannade alltså på 2-0.
Tränare Patrik Ingelsten:
– Vi svarade för ett helt fantastiskt lågt försvarsspel. Vi kontrollerade matchen fullständigt. Men tyvärr blev våra tekniska fel lite väl många. Felpass och för snabba anfall. Dessutom borde vi nog gjort ytterligare något mål, sa Patrik.
– Men detta var en viktig seger. Det känns bra att vi trots att det inte fungerar helt perfekt kan vinna utan att vara hotade, tillade han.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close