skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nosaby på nedflyttningsplats – då körde de över topplaget Rosengård

Ett inspirerat och bestämt Nosaby.
Mot ett ofokuserat och slarvigt FC Rosengård.
Då örfilade bottenlaget upp topplaget med 3-0.

Torsk.
Torsk.
Torsk.
Nosabys hemmaform var ”sisådär”. Så när det tog emot FC Rosengård med sex raka segrar var det såklart gästerna som var favoriter.
Men fotbollsmatcher vinns inte på gamla meriter, och den här gången var det extremt tydligt att det var hemmalaget som ville mest.
Det tog inte många minuter innan Andreas Grahm, som läkt ihop efter sina skador, höll sig framme och gjorde 1-0.
Rosengård försökte lite halvhjärtat att jaga kvittering, men Nosaby hade rätt bra kontroll på matchen.

Tidigt i den andra halvleken sprang sig Ameer Naseer loss på högerkanten och revs ner när han älgade in i straffområdet.
Straff – och Joel Wedenell vad säker som vanligt. 2-0.
Anstormningen från Rosengård uteblev. Istället kunde Wedenell döda matchen med 3-0-målet – och Nosaby inkasserade tre poäng efter en av säsongens bättre insatser.
– Tidigare har det varit svängdörrar på mitten men förhoppningsvis har vi hittat rätt nu, säger tränaren Besnik Llazani till Kristianstadsbladet.
– Kanske hade vi fel självbild tidigare. Nu har vi insett att vi är hårt jobbande lag som är giftiga på att ställa om, och nu tar vi det härifrån.

FC Rosengårds 0-3 i baken blev naturligtvis ännu tyngre eftersom toppkonkurrenten BK Olympic vann med samma siffror mot Eslöv – och nu leder serien trots två matcher mindre spelade.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close