skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

OV Helsingborg ser starka ut – hade lekstuga i Svenska Cupen

Efter den övertygande bortasegern mot HK Malmö följde OV Helsingborg zoo med att krossa division ett-laget Baltichov på hemmaplan med hela 39-19.
Därmed står OV med full pott och en målskillnad som närmast garanterar vidareavancemang.

Kvar har OV att möta Aranäs på hemmaplan. En match man har råd att förlora med 15 bollar. Och även om Helsingborgarna var lite upp och ner förra säsongen skulle de nu krävas en svacka av bibliska mitt, två-tre pandemier, jordskalv och konstant motvind för att förlora så stor – även om Aranäs trots att spelar i en division högre.

Mot Baltichov, som bara hade fyra utespelare på bänken, rann det snabbt iväg. Två av tre shoutout-mål betydde i praktiken ingenting.
19-10 i paus följdes upp av en saftig överkörning även i akt två – och det stannade på 39-19.
I Helsingborg noterades hela 13 målskyttar, varav en var den nye målvakten Samuel Johannesson, som fick goda vitsord efter matchen.
Till HD säger nyförvärvet från hallby:
– Vi visste vad vi behövde göra. Det är svårt att spela när man känner att man är så pass mycket bättre och vi såg ju vad Aranäs gjorde mot dem i den första matchen (38–20). Jobbet ska göras och jag tycker vi löste det bra.
– Jag trivs väldigt bra med laget och tycker att vi redan har fått ihop det på ett bra sätt, säger han. Sen blir det ju inte sämre av att vi har inlett med att vinna våra två första tävlingsmatcher.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close