skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Böter för rasistisk kommentar i division sex-match

När Vilan BoIS besegrade Balsby SK med 2-1, efter ett övertidsavgörande, den 13 augusti hettade det till efter slutsignalen.
En Balsbyledare anmäldes av domaren för en rasistisk kommentar med en person inom Vilans ordförande Johan Tinné.
Idag kom domen.

Det var efter matchen mellan Balsby SK och Vilan BoIS den 13 augusti, en match Vilan vann med 2–1, som det blev bråk efter slutsignalen. Enligt Vilan BoIS ska en ledare i Balsby ha uttryckt sig rasistiskt i riktning mot Vilans ordförande Johan Tinné.
– Det är en sak att bli kritiserad som spelare, men rasistiska kommentarer kan vi inte acceptera. Alla är lika mycket värda, oavsett hur de ser ut, säger Emil Ashoor från Vilan till Kristianstadsbladet.

Domen från Skånes FF:
3000 kronor i böter.
– Det är i mångt och mycket praxis enligt den straffmätningsmall vi har fått från Riksidrottsförbundet gällande rasistiska tillmälen. Det är ett normal grad på det här ärendet och då stipulerar det 3000 kronor i straff, säger Mats Hansson på Skånes FF till Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close