skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHittarps IKNyheter

Hittarpstrio uttagna till futsallandskamper i Helsingborg

18 och 19 september spelar det svenska damfutsallandslaget mot Polen i Helsingborg Arena. Förbundskapten Gabriel Dias och assisterande förbundskapten Carlos Olave har nu tagit ut de spelare som ska representera Sverige i dubbellandskampen.

15 spelare har kallats till säsongens första samling i mitten av september. Assisterande förbundskapten Carlos Olave berättar vad de har tittat på när de valt ut sin trupp.
– Naturligtvis måste spelarna ha en viss nivå av futsal rent tekniskt, taktiskt och konditionsmässigt. Men vi letar också alltid efter nya spelare som kan förbättra och passa in i landslaget, säger Carlos Olave och fortsätter:
– Vi väljer spelare som prioriterar futsal framför andra sporter och som regelbundet spelar och tränar det. Spelare som är hungriga på att lära sig ännu mer futsal och spelare som vi anser kan passa med den idé vi har om vad ett lag är, och typen av futsal vi vill spela.

Två landskamper väntar alltså under samlingen i Helsingborg. Båda mot Polen.
– Vi har scoutat Polen under sommaren och tittat på de senaste matcherna de spelade, det var mot Ukraina. Vi kan se att de är ett starkt lag, med ett riktigt intensivt presspel och bra med boll när de har den. Deras spelare är starka och både bra taktiskt och tekniskt. En som sticker ut är deras pivot, nummer nio, som är en stor spelare, vänsterfotad, med en riktigt bra förmåga att täcka boll och har dessutom bra skytte. Det är ett bra landslag i allmänhet.

Skånska representanter:
Isabel Maria Aguilar – Hittarps IK (bilden)
Hanna Jensen – Hittarps IK
Josefin Månsson – Hitarps IK

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close