skanesport_desktop-panorama-1

IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund värvar från FC Helsingborg

IBK Lund har gjort säsongens andra nyförvärv till sitt dam div.1-lag och juniorallsvenska lag. Från FC Helsingborg hämtar man 17-åriga centern Isa Mattsson på ett två årskontrakt. Mattsson har två säsonger bakom sig i Helsingborg i Juniorallsvenskan och gjorde seniordebut i div.1 ifjol. 

Med stora ambitioner lockades 17-åringen av det upplägg hon blev erbjuden. Där hon erbjuds träning i tre olika lag och matchspel i två lag. Detta är något hon ser som en bra utvecklingsmöjlighet för henne som innebandyspelare.

– Jag har alltid velat utmana mig själv, satsa, och komma så långt som möjligt med min innebandy. Jag känner att Lund är den klubb där jag har bäst möjlighet att göra just detta säger Isa om valet av Lund och fortsätter:

– Jag hoppas på bra utmaningar som hjälper mig att utvecklas, och att det blir en rolig och bra säsong i alla lagen!

Hon beskrivs som en orädd, fysisk och duellsäker spelare, som dessutom besitter bra innebandytekniska färdigheter.

– Isa kommer att bli en väldigt nyttig spelare för oss. Hon har en förmåga att alltid jobba hårt i varje situation. En orädd spelare som inte tvekar över att gå in i dueller. Lägg därtill en bra speluppfattning och passningsförmåga. Jag är helt övertygad om att vi kommer att få se henne i SSL inom en snar framtid menar huvudtränare Ludvig Nilsson.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close