skanesport_desktop-panorama-1

IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lund förstärker: ”Har imponerat stort på sin korta tid här och kommer vara väldigt nyttig”

IBK Lund har presenterat det senaste nyförvärvet för Herrar Div.1. Från Warberg ansluter 21-åriga Elliot Björn. Den tidigare Warbergs-kaptenen, som även har tränat med deras Allsvenska lag, kommer att ge laget ytterligare tyngd från sin backplats. Avtalet är skrivet över tre säsonger.

– I Elliot får vi en stabil back som har sin styrka i det defensiva spelet och sitt hårda dragskott. Elliot har redan under försäsongen visat att han har en stor utvecklingspotential och att han passar bra in i gruppen säger en nöjd sportchef Christer Sölve.

För tränarstaben är det ett välkommet tillskott till den redan kompetenta truppen. En spelare som klarar av fler spelformer och som med sin energi och defensiva styrka kommer spetsa till laget ytterligare.

– Han har imponerat stort på sin korta tid här och kommer vara väldigt nyttig i många olika spelformer. Han sprider även en härlig energi både på och utanför planen och bidrar med en riktigt bra inställning. Extra kul för Elliot var givetvis att få visa gamla hemmafansen vad han kan när vi besegrade has gamla klubb i deras hemmaborg under försäsongen konstaterar assisterande tränaren Martin Andersson.

Det blev Lund på grund av studier för den hårdskjutande 21-åringen. Något som nu kommer att kombineras med spel i division 1.

– Anledningen till att jag flyttar till IBK Lund och lämnar Warberg beror på att jag ska börja studera vid Lunds universitet. Redan vid första kontakten med IBK Lund så kände jag att detta är en klubb med höga ambitioner och en tydlig målsättning som stämmer överens med mina egna. Jag är fullt övertygad om att IBK Lund är rätt val för att jag ska kunna utvecklas både som spelare och människa säger Elliot Björn.

Efter några fåtal veckor i sin nya stad, är det en positiv känsla för hallänningen. Även resultaten har varit starka på försäsongen, vilket ger en stor förhoppning inför framtiden.

– Känslan är skön. Det är ett härligt gäng jag har kommit till och jag börjar redan känna mig i hemma i gruppen. Att vi stod för en stark insats mot Höllviken är ett kvitto på att vi har ett bra lag dessutom var det riktigt kul att få debutera och äntligen spela matchen igen säger Elliot Björn om sin första tid i Lund och fortsätter:

– Jag tror jag har samma förväntningar som alla andra i och runt laget. Att vi gör bra ifrån oss i serien och når ett kval. Om vi kommer dit hoppas jag såklart vi går vinnande ur det. Jag ser fram emot tre år (till att börja med) i IBK Lund och att få vara en del av den resan som redan påbörjats.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close