skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

LUGI kopplade grepp i åttondelen mot tappert Eslöv

Det blev ingen promenad i parken för LUGI i den första matchen i åttondelsfinalen mot Eslövs IK.
I Eslövshallen tog de rapsgula emot med varma servetter – och borde ordentlig match utav det i tre kvart
Slutresultatet: 28-33.

Det är lätt att hylla ett vinnande lag och nog fanns det mycket positivt i LUGI att lyfta fram Som försvarsspelet i andra halvlek, Emma Navnes ledaregenskaper och Clara Lerbys sylvassa kant- och kontringsspel. Det, tillsammans med tajmingen (när den sitter ordentligt) mellan niometersspelarna från Danmark, Norge och efterhand Island, gör LUGI till ett lag som har hög potential.
Inte bara för att gå till slutspel, som man ju missade i våras, utan kanske även utmana om en topp fyra-placering bakom Sävehof och Skuru.

Eslövs IK inledde med tre stabila mål i shoutouts och hade till skillnad mot gruppspelsmatchen mot Sävehof en helt annan tro i sitt lag denna gång. Nora Rasmusson i målet har växt både en och två klasser under god försyn av målvaktstränaren Michael Salomonsson och flera av ungdomarna går att se utvecklingskvitton på från match till match. Spelare som Matilda Videll, Holda Lööf och Elsa Persson ser riktigt bra ut och har dessutom fått till samarbetet med Ebba Kristiansson inne på linjen.

Efter fyra minuter hade Eslövs går från 3-0 i shootpouts till 7-2, och de 160 personerna i hallen drog in rikligt med mellanskånskt syre i lungorna.
Då gjorde LUGI åtta raka mål och plötsligt var ställningen 7-8. I flera sådana skeden i svenska Cupen har laget från den lägre divisionen rasat ihop.
Men inte Eslöv.
Istället tog hemmalaget krafttag och hade den viktiga faktorn som gjorde det möjligt; tron.
11-11 blev till 16-11, och från den tidsintervallen har båda lagen mycket att ta med sig för framtiden.
Eslövs totalhandboll med modiga genombrott och synkroniserat försvar – samt LUGI:s halvhjärtade försvarsspel. Det var Olas ormar mot Kenneths kameler i det skedet.

Nu var det här visserligen LUGIS:s match, för 17-15 i paus blev till 21-25 första kvarten i andra halvlek, och det reste sig sedan aldrig Eslöv från.
28-33 slutade den första åttondelsfinalen och av det kan ett par slutsatser dras:
* Årets LUGI ser spännande ut; snabbare och starkare – med bättre målvakter. Men det finns inte utrymme att luta sig tillbaka för en sekund.
* Emma Navne är en light-variant av Mia Rej. Dansk dynamit med ledaregenskaper och strålande både framåt och bakåt.
* Eslövs IK har haft stor nytta av cupmatcherna mot Sävehof och LUGI – och tagit stora steg som grupp.
* Knäskadan på Eslövs vänsterhänta kullerbyttshatare Lina Wessberg verkar inte ha varit av allvarligare sort. Hon stod över dagens match, men det finns hopp om att hon ska kunna vara med tämligen omgående.
* ATG Svenska Cupen tagits emot väldigt väl. Och på tal om ATG, i helgen är det derbyhelg på Jägersro och vill man köpa in sig i ett V75-system värt namnet så kanske LUGI:s tränare Kenneth Andersson kan vara rätt man att leda vägen? Kenneths Kameler heter andelslaget passande nog.

Returen spelas i Sparbanken Skåne Arena på onsdag klockan 18.

Highlights från ATG Svenska Cupen kan ses här.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close