skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Vad är sportturism och hur finansierar man en sportresa?

Om du är ett stort fan av en sport eller en passionerad supporter till ett idrottslag har du säkert önskat både en och två gånger att du kunde heja fram ditt favoritlag direkt från läktaren i stället för ifrån soffan där hemma. Oavsett om det är fotboll, tennis, volleyboll eller någon annan sport så kan upplevelsen på läktaren inte jämföras med något annat. Atmosfären är något alldeles speciellt och känslorna är hundra gånger starkare. Men att boka in en sportresa kan vara en komplicerad historia. Man måste bland annat hålla ett öga med när biljettförsäljningen drar i gång, leta boende, hitta transport mm. Men det är i detta pusslande som sportresebyråer kommer in i spelet.

Majoriteten, om inte alla, vet vad en resebyrå är – ett företag som sköter planeringen av semestern. De styr upp all logik när det kommer till både transport och boende samt ofta även dagliga aktiviteter.  En sportresebyrå arbetar med samma sak, men i stället för att ta med resenärerna till en grekisk Ö så går resan till ”El Clasico”, OS eller Roland Garros. Dessa utflykter inkluderar vanligtvis boende, transport, biljetter samt en översättare/guide. Man kan självklart välja att planera sådan en resa på egen hand, men genom att köpa ett resepaket via en sportresebyrå kan man bespara sig en del bekymmer samtidigt som att man ofta sparar några slantar.

Idrottsturism är en relativt ny, men växande, genre inom turismen. Populariseringen av idrottsturismen beror både på ökade intäkter och på en mentalitetsförändring. Tidigare var det vanligare att man åkte på semester 1–2 veckor under sommaren och/eller en enkel skidresa eller solsemester under någon av de andra tre årstiderna. Men med tiden har det blivit alltmer populärt att slänga in en weekendresa emellanåt, däribland en sportresa.

Kostnaden för en sportresa kan variera betydligt eftersom det är flera påverkande faktorer:

  • Biljettpris – priset är väldigt varierande och beror helt på själva eventet.
  • Land och stad där evenemanget äger rum.
  • Transportsätt – tåg, buss, bil eller flyg.

Alla sportevenemang är såklart unika, men vissa turneringar och matcher är helt enkelt mer eftertraktade än andra. Kanske är det en match mellan två lag som sällan äger rum eller ett sportevent som t.ex. OS som inte inträffar varje år. I dessa tillfällen gäller det med andra ord att ta vara på chansen! Men innan man kastar sig över bokningsknappen bör man väga för- och nackdelar mot varandra. Det kan vara allt ifrån möjligheten till ledighet från jobbet, resekostnaden eller passning av hunden. Är det den ekonomiska biten som är utmaningen så kan online finansiering vara en alternativ lösning. Det är ett icke-banklån som man får fatt på både snabbt och enkelt.

Denna finansiella lösning har tyvärr fått det beklagliga ryktet om att utgöras av dyra lån med höga räntor. Men faktum är att det finns många väldigt prisvärda möjligheter. Hos Moneezy finns det mer information om enskilda långivare på den svenska lånemarknaden, samt om de olika typerna av lån. Hos Moneezy presenteras man för en anpassad lista över verifierade långivare på bara några få sekunder. Att jämföra krediterbjudanden online blir därmed en simpel och smidig process. När det kommer till att jämföra olika långivare finns det några speciellt viktiga detaljer: räntan, den effektiva räntan och beloppet för långivarens provisioner. Långivare erbjuder även ofta olika kampanjer, till exempel 0% ränta för nya kunder under de första 30 dagarna. Lyckas man återbetala lånet inom 30 dagar tillkommer alltså inga extra kostnader. Efter återbetalningen blir lånet alltså ett minne blott, medan minnena från resan och det man har upplevt är något man bär med sig resten av livet.

I tillägg är en resa till ett sportevenemang en mycket bra present idé till någon man tycker om. Det är minst sagt en riktigt bra överraskning till sin partner, sin förälder eller en vän som brinner för en sport. Oavsett om man är sportfantast på högsta nivå eller inte så erbjuder en sportresa glada dagar och stunder att minnas.

Foto: Pixabay

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2