skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Ariana med vittring på division två – ”Jag tror inte att något lag kan stoppa oss”

Efter seger med 2-0 i seriefinalen mot Åkarps IF är Ariana nu serieledare i division tre södra Götaland.
Noor Zadran gjorde Arianas båda mål.
– Det ser väldigt bra ut för laget just nu, men vi inte sväva iväg utan måste ta match för match, säger Zadran.

Efter en lite småknackig start och ett tränarbyte har Ariana, som har elitfotbollen i sikte, lyft ordentligt. Både tabellmässigt men framför allt spelmässigt.
I toppmötet borta mot Åkarp gjorde båda målen av Noor Zadran i första halvlek. 1-0 på straff efter en halvtimme och 2-0 tio minuter senare.
– Vi hade övertaget från början och spelade bra. Vid straffen bröt jag bröt ett uppspel från en av deras backar och fick en rejäl spark, det var solklar straff även om jag inte trillade. 2-0 var en soloraid.
Ariana har nu fem raka segrar och har hållit nollan i fyra av dessa.
– Från minut 0-90 var vi dominanta i allt. Jag tror faktiskt inte de hade ett skott på mål. Efteråt kom till och med Åkarpspelare fram och sa ”Ta hem den här serien nu”.

Noor Zadran spelade förra säsongen division ett-fotboll med Torns IF och tillhörde dessförinnan IFK Malmö (under en tid där lånades han ut till Landskrona BoIS där det blev sex framträdanden).
Som liten grabb började han som målvakt (!) i FC Rosengård.
Vad skiljer Ariana nu från i våras?
– Det finns en helt annan kemi och en helt annan hunger i laget. Tidigare spelade många för sig skälva, men så länge man inte spelar som ett lag kan man inte vinna en match.
– Som vi spelar just nu så tror jag inte att något lag kan stoppas oss. Det är bara vi själva som kan ”klydda till det”.

Hur bra är laget som ni har nu?
– Vi hade utan tvekan, i våra bästa stunder, kunnat ligga i toppen av tvåan. Det är väl bredden som saknas i så fall, men vi har fått in nya spelare under sommaren.
Hur mycket betyder klubbmärket för dig?
– 90 till 99 procent av alla i Malmö som följer mig tror att jag spelar för en saftig lön. Det är helt fel. Detta är den enda klubb jag spelat där jag går back ekonomiskt på att spela fotboll. Det är den familjära stämningen som är så unik som driver mig. Ingen ska känna sig utanför i Ariana. Klubben hindrar heller ingen från att lämna om de vill vidare till en annan klubb, då är Ariana inte klubben som förstör.

Du är Afghan själv i grunden – hur mycket betyder Ariana i tider då världen ser ut som den gör?
– Självklart mycket. Idrottsplatsen blir en mötesplats under matchdagar. Hela min familj är på plats och det kommer otroligt mycket folk. När jag spelade i division fanns det inte många klubbar som kunde matcha det vi har nu i publikväg och stämning i division tre. det skulle väl vara Landskrona BoIS i så fall.
Nu leder ni serien? Vart ska det hör sluta?
– Jag har varit med länge och tar match för match. Vi måste fortsätta att vinna och göra vi som vi gjort på sistone – då ska det mycket till om någon ska kunna slå oss. Men vi får inte sväva iväg utan måste ta match för match, säger Noor Zadran.

Bildspecial: Ariana FC – Åkarps IF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close