skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: Grevie GIK – Jonstorps IF FK

Toppmöte mellan serieledarna, Jonstorps IF som gästade andraplacerade Grevie GIK i helgens match på Grevieparken.

Grevie tog tag i taktpinnen direkt och i halvlek ledde hemmalaget med 2-0. Jonstorp gav inte upp utan pressade på och det gav utdelning i andra halvlek med reducering, 2-1. Trots flertal chanser innan stopptid lyckades dock inte Jonstorp kvittera.

Resultat: 2-1 (2-0)

Tränare Petrus i Jonstorp:
-Såklart surt att åka på vår första förlust för året, men vi visste på förhand att det alltid är tufft att åka till Grevieparken och försöka ta poäng.
Vi är inte riktigt med i inledningen av matchen och hamnar tidigt i tvåmålsunderläge. Tycker att vi efterhand jobbar oss in i matchen och börjar ta över mer och mer. De orkar inte riktigt hålla i sin höga press på samma sätt och vi får större ytor att spela oss fram genom.

Tyvärr är vi inne i en period där vi har lite stolpe ut och inte lyckas få full utdelning på de chanser vi skapar. Det är nära att vi får med oss en poäng, men idag ville det sig inte och vi får gratulera Grevie till en väl genomförd match.

Vi kommer använda veckan som kommer till att få upp vår energinivå igen och hoppas att vårt hårda jobb ska få oss tillbaka i vinnarspåret när vi nu kommit halvvägs genom serien.

Tränare Torbjörn i Grevie:
-Jag tycker vi fortsätter vara stabila i vår uppställda försvar. Vi har under senaste tiden haft en kontinuitet i startelvans försvar och det hjälper sannerligen till att bibehålla ett bra grundförsvar.
Vi visste att Jonstorp hade ett ungt lag med snabba och tekniska spelare så vårt motdrag är att ligga på rätt sida och arbeta framåt med pressen.
I första halvlek känner jag att hittar den nivån på ett bra sätt. Vi stänger ner de flesta anfallen och varierar vårt anfallsspel bra. Vårt första mål är tack vare ett bra kombinationsspel via kanten och det andra genom ett snabbt rakt uppspel som straffar motståndarna.

I andra halvlek orkar vi inte riktigt hålla upp riktigt samma nivå men är kloka i försvarssituationer. Vi hade önskat att kunna skapa lite längre anfall för att återfå kontrollen av matchen.
På det stora hela är vi såklart nöjda med vinsten och många delar av spelet.
Vi kommer fortsätta nöta på vårt grundspel och även lägga lite större kraft på de offensivt avgörande momenten.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close