skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Dags för handbollstips – så slutar (förmodligen inte) Handbollsligan och SHE

Nu är tiden då alla självutnämnda och faktiska handbollsexperter tippar utfallet i kommande seriespel i Handbollsligan och SHE.
Skånesport har personal i den förstnämnda kategorin och kommer således också med utsiktslösa tips, som det inte ska läggas för stor vikt vid.
Här är de hur som helst.

Handbollsligan är jämnare än på många år med flera lag som har potential att vinna ligan.
Regerande Mästarna Sävehof är laget att slå, vilket brukar vara svårare i ett slutspel än i serien.
Jag vill även betona att alla tips som görs i september 2021 inte ska tas på blodigt allvar, för såväl skadeproblematiken och många spelares personliga utveckling kan ge en helt andra förutsättningar framåt mars 2022 – när det ska avgöras.

Handbollsligan:
1. Ystads IF
2. HK Malmö
3. IK Sävehof
4. IFK Kristianstad
5. IFK Skövde
6. LUGI
7. Alingsås
8. Önnered
9. Redbergslid
10. IFK Ystad
11. Hammarby
12. GUIF
13. Aranäs
14. Hallby

Kort motivering:
Topp 4-lagen kan egentligen kastas om lite huller om buller. LUGI:s till stor del nya trupp kan få fullträff och bli årets outsider, men då krävs det en kort skadelista.
IFK Ystad är en ren gissningslek. Det såg ju bra ut i cupen mot ett tunt Alingsås, men nyförvärven är ändå oerhört svårbedömda.
Aranäs vågar jag inte tippa sist som alla andra, då får jag svarta blicken av farbror Hallbäck igen. Jag är ”orolig” för att Hallby ska ha tappat väldigt mycket av sin själ och lag 11-14 går en intressant kamp om överlevnad.

De tar SM-guld: HK Malmö vinner finalen mot Sävehof.

SHE:
1. Sävehof
2. Skuru
3. Västerås
4. LUGI
5. H65 Höör
6. Kristianstad
7. Skara
8. Önnered
9. Skövde
10. Kungälv
11. Kärra
12. Heid

Motivering:
Sävehof är i en klass för sig i år. De lär ta minst 40 av 44 poäng.
Skuru är väl närmsta sörjande – sedan tror jag det blir vääääldigt jämnt mellan lagen på plats tre till åtta.
Västerås har aldrig haft en starkare niometerslina, LUGI:s satsning ser intressant ut, Kristianstads likaså, även om jag har ett frågetecken för målvaktssituationen där. Höör kommer få det mycket tuffare i serien i år och får de för skador blir belastningen väl stor på få spelare. Önnered har kapacitet att slå alla lag på plats 3-8. dagsform kommer att avgöra mycket. Skaras nyförvärv kan bli både kasst eller vasst, men jag tillåter mig själv att tvivla en gnutta.
I botten tror jag Skövde kan lyfta en aning med ny tränare, Kungälv borde ha blivit lite bättre och sedan kan Heid med en del skador få en kamp att hålla Kärra bakom sig. Jag är inte säker på att de lyckas.

De tar SM-guld: Sävehof vinner finalen mot Skuru.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close