skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Esporten växer sig starkare i Sverige

Esporten har under de senaste åren vuxit sig stark både i Sverige och även globalt sett. När intresset bara fortsätter att öka lavinartat så ställer detta också höga krav på speltillverkarna att kunna leverera det som spelarna också efterfrågar, nämligen spel i världsklass.

Detta är också något som speltillverkarna verkligen gör till fullo genom att hela tiden ta teknik och spelutvecklingen till helt nya nivåer och så länge som speltillverkarna också kan leverera det som spelarna vill ha så kommer också den globala efterfrågan fortsätta att växa.

Sverige må också vara ett litet land i världen men när det gäller Esport så är Sverige ett av de allra bästa länderna i världen tillsammans med Kina, USA och Sydkorea.

Det ska i denna jämförelse också snabbt tilläggas att det enbart bor drygt 10 miljoner människor i Sverige, vilket är nästan hälften så mycket som bor i Kinas huvudstad Peking. Med detta sagt så är svenskar oerhört överrepresenterade när det gäller antal esportproffs räknat per miljon invånare.

Håll dig uppdaterad inom esportsverige

Att Esport inom Sverige är stort för att inte säga enormt stort och stadigt växande är ett välkänt faktum för många i branschen. Vill man läsa mera om Esport Sverige och hänga med i allt från spännande nyheter inom esport till test av olika gamingtillbehör som används vid spel så kan man alltid göra detta göra det hos våra kompisar på esportlandet.

Idag så är esporten en sport som både kan utföras i lag och individuellt sett. De bästa svenska lagen inom esportvärlden är Ninjas in Pyjamas och Fnatic som båda tillhör två av de allra bästa lagen i världen inom Counter Strike: Global Offensive (ofta kort och gott enbart kallat för CS: GO). Även Alliance är ett svensk esportlag som tillhör ett av världens allra bästa lag inom Dota 2.

Sveriges största esportstjärnor

Ska man se till de största individuella svenska esportstjärnorna genom tiderna så utsåg tidningen Expressen 2019 de bästa svenska ”Gamers” någonsin enligt listan nedan. Efter varje respektive spelare så står även stjärnans spel angivet.

  1. Emil ”HeatoN” Christensen, Counter-Strike.
  2. Patrik ”f0rest” Lindberg, Counter-Strike/CS:GO.
  3. Jonathan ”Loda” Berg, Dota 2. 
  4. Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund, Counter-Strike/CS:GO.
  5. Olof ”Olofmeister” Kajbjer, Counter-Strike:Global Offensive.
  6. Martin ”Rekkles” Larsson, League of Legends.
  7. Abdisamad ”SpawN” Mohamed, Counter-Strike.
  8. Gustav ”s4” Magnusson, Dota 2.
  9. Adam ”Armada” Lindgren, Super Smash Bros.
  10. Oskar ”LakermaN” Ljungström, Quake.

Detta var våran snabba sammanfattning om hur marknaden för Esport i Sverige ser ut och hur den står sig internationellt. Vi svenskar kan definitivt vara stolta över det vi åstadkommit inom gaming.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close