skanesport_desktop-panorama-1

HandbollLUGINyheter

Inför LUGI:s premiär i SHE – till stora delar ett nytt lag

Det har hänt en hel del i det LUGI-lag som ska prestera ett bättre resultat än förra säsongen, då klubben efter skador, sjukdomar och annat elände missade slutspel för första gången på 14 år. Klubben fick sedan, i pandemins eländiga spår, heller inte möjligheten att spela i Europacupen som tänkt.
En mögsäsong på de flesta tänkbara sätt, skulle man kunna säga.

Hannah Flodman, som har en sådan stor potential, lämnade klubben tillsammans med målvakten Isabella Mouratidou. Men det tapp som kanske är tyngst är det på Tyra Axnér som under sin korta tid i A-laget hann visa hög kapacitet – och nu återfinns i Danmark som proffs i Herning-Ikast.
Mitt i allt har klubben samtidigt fått behålla sin lagkapten och vägvisare Olivia Löfqvist. IK Lågan-produkten har kommit att bli oerhört viktig för sitt lag, såväl i försvar som på mittsexpositionen och det finns flera i svensk handboll osynade lekkamrater som blir intressanta att följa. Nästan lika viktig är spelfördelaren, mittnian och slitvargen Emma Navne. Förra säsongen fick hon ta extremt stort ansvar och var många gånger den som vågade ta avslut där andra valde att passa, men så slutade hon också femma i SHE:s skytteliga.

Isländskan Asdis Agustdottir, 19, beskrivs som en oslipad diamant och den som skulle ersätta Axnér på vänsterniopositionen – men när vi får se henne på planen återstår att se. Det hann gå tre veckor från det att LUGI presenterade sitt nyförvärv i mars, tills hon i april rapporterades har drabbats av sin andra korsbandsskada.
Förhoppningsvis går Cecilie Bjerre ett lyckligare öde till mötes. Den 20-åriga danskan från Sönderjyske, som representerat sitt land i flera U-landslag och på mästerskap, är den som istället kommer att matchas på vänsternio. Hon beskrivs som en stark skytt.
En som däremot kommer att få mycket speltid direkt är den 23-åriga norskan Mariann Gabrielsen. Högersexan kommer närmast från Oppsal i den norska högstaligan och har dessutom 80 ungdomslandskamper för sitt Norge.

Från ungdomslagen har sju spelare flyttats upp, vilket är en direkt nödvändighet med tanke på hur många spelare som lämnat klubben eller avslutat sina karriärer. Vissa av dessa fick speltid redan förra säsongen och är således inte helt nya i gameet.
Noterbart är att vänstersexan Clara Lerby är tillbaka efter sin korsbandsskada och har sett ohyggligt bra ut på försäsongen. Tveklöst finns det mycket att ta utav på den fronten.
I mål har Josefine Hultberg Dahlgren plockats in från VästeråsIrsta där hon stundtals visat väldigt höga toppar – och kanske kommer det stora genombrottet i SHE med LUGI? Hultberg Dahlgren kommer även hon med U-landslagsmeriter i bagaget och delar på målvaktsansvaret med påläggskalvarna Hanna Popaja och Tuva Dahlqvist.

Tränar laget gör fortfarande Kenneth Andersson, som vid sid sida den här säsongen fått Joel Tullgren. Den senare har skaffat sig en hel del erfarenhet från damhandboll på högnivå genom uppdrag i exempelvis Eslövs, OV Helsingborg, U-landslaget och senast i LUGI:s ungdomssektion.

In:
Josefine Hultberg D.
(VästeråsIrsta HF)
Mariann Gabrielsen
(Oppsal)
Cecilie Bjerre
(Sønderjyske)
Asdis Agustsdottir
(Valur)
Tuva Dahlqvist
(uppflyttad)
Malva Carlsson
(uppflyttad)
Filippa Hall
(uppflyttad)
Lova Nyrell
(uppflyttad)
Nora Adébo
(uppflyttad)
Amanda Iséni
(uppflyttad)

Ut:
Hannah Flodman
(VästeråsIrsta)
Tyra Axnér
(Herning-Ikast)
Isabella Mouratidou
(VästeråsIrsta)
Albana Arifi
(klubb ej klar)
Filippa Schenkert
(klubb ej klar)
Sarah Boye Sørensen
(klubb ej klar)
Emma Bromée
(klubb ej klar)
Julia Olsson
(Ystads IF)
Maja Persson
(Ystads IF)
Beatrice Nilsson
(klubb ej klar)
Julia Eriksson
(slutar)

Handbollsmagasinet Stürmerfoul har gjort en presentation av SAMTLIGA klubbar i Handbollsligan, SHE och Allsvenskan Herr och Dam. Nr #12 utkommer 10 september.

Lästips:

Så enkelt prenumererar du på Stürmerfoul

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close