skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSvalövs BK

Ur ordförandens perspektiv – Anders Pettersson i Svalövs BK

Namn: Anders Pettersson
Ålder: 36
Yrke: Ventilationsmontör
Förening: Svalövs BK
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Började spela fotboll i Svalöv när jag var 6-7 år gammal. Slutade när jag flyttade till annan ort vid 24 års ålder. Flyttade tillbaka 2015 och spelade 4 av 5 säsonger fram till 2020. Ordförande sedan två år tillbaka.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Vi är lite drygt 200 medlemmar och har 14 träningsgrupper.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Vårt största arrangemang Svalövscupen, futsalturnering, blev tyvärr inställt. Klubben fyllde 90 år förra året och det tänkta firandet under året blev det inget av.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Vi har en stabil och säker ekonomi, den har varit välskött sedan många år tillbaka.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Vi vill vara en klubb för alla. För tillfället jobbar vi med att utveckla idrottsplatsen och klubblokalerna för att skapa en samlingspunkt för fler än dem som är aktiva. Kan vi göra området mer attraktivt så tjänar både klubben och byn på det. Fotbollsmässigt vill vi att så många som möjligt ska spela så länge som möjligt. På pojksidan strävar vi efter att ha minst ett lag i seriespel per åldersgrupp fram till 14 års ålder och därefter minst ha ett lag i 15års och juniorlagsserie, eller liknande. På seniornivå är det primära att spelarna har lokal anknytning och vill spela i den gula tröjan för att man trivs i klubben. På flicksidan önskar vi på kort sikt att kunna ha lag i seriespel i varannan årskull. Vi hoppas kunna bygga upp grunden så att vi kan locka lika många tjejer som killar att spela fotboll inom några år. Vi vill även ha ett damseniorlag igen, antingen i egen regi eller tillsammans med en sammarbetsklubb.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Så länge inte pandemin förvärras och andra riktlinjer sätts upp så kommer Svalövscupen att gå av stapeln i november.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Vi har inget aktivt arbete med de frågorna. Vi har fått in en del kvinnliga ledare de senaste två åren vilket är jättebra och roligt, men det behövs fler. Får vi till en tydligare klubbidentitet samt ett lyft kring klubblokalerna tror jag att det i framtiden kommer vara lättare att hitta folk som vill engagera sig.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Jag ser fram emot Svalövscupen jättemycket. Det är något speciellt att gå ner till hallen på helgen och se spelare, ledare och publik uppleva det som man tyckte var årets höjdpunkt när man själv var aktiv.

Avslutningsvis, tre snabba?
Vår eller Höst – Höst
Köttgryta eller Fiskgryta – Kött
Rödvin eller Vitvin – Rödvin

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close