skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Delad pott i toppderbyt mellan Eskilsminne och Ängelholm

Såväl Eskilsminne IF och Ängelholms FF krigar i toppen av sin division två serie.
När lagen drabbades samman på soldränkta Harlyckan, inför storpublik eftersom sponsorer bjöd på fri entrén, slutade det oavgjort – 1-1.

Efter en mållös och tät första halvlek var det hemmalaget som inledde målfabrikationen efter knappa timmens spel. Efter ett anfall på vänsterkanten avslutade Emil Åberg distinkt.
Efter paus skruvade Eskils upp ytterligare och det kändes helt logiskt när Emil Åberg kunde bomba in 1-0 i den 57 minuten sedan man tagit sig fram på vänsterkanten i ett snyggt anfall.
Drygt tio minuter senare kom kvitteringen genom en Eskilsbekant, Anton Kinnander, som snyggt assisterats av Johan Oremo.
Efter ett sa Eskilsminnes tränare Patrik Ingelsten:
– ÄFF har två bra forwards och det gav utdelning för dem i dag. Jag tycker annars att vi var överlägsna i den första halvleken och fram till ledningsmålet. Men sedan smög sig försiktigheten in och killarna tog inte löpningarna utan blev låga i försvaret, sa
– Vi tappade lite energi efter vårt mål medan ÄFF fick energi av sin kvittering. Så andra halvlek blev jämnare. Men så är har det ju sett ut mycket under året. Vi har haft svårt att utnyttja chanserna. Samtidigt kan jag inte gnälla när vi ändå gjort 41 mål i serien. Detta kommer att bli bra. Vi har inte nått vår topp ännu. Här finns saker att utveckla och bygga vidare på, säger Patrik Ingelsten till Eskils.nu.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close