skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Läs mer om spelbolag utan licens

Den senaste tiden har alltfler svenska spelare börjat spela hos spelbolag utan en svensk licens. Många lockas bland annat av deras unika bonusar, trygga och säkra spelupplevelser och bra service.

Men för nya, oerfarna spelare, så är detta ämne alltid något som väcker många frågor – och det av goda skäl. Det finns nämligen en hel del skillnader mot svenska spelbolag och det är viktigt att du är införstådd hur dessa bettingsidor fungerar innan du börjar spela hos dem.

I den här artikeln går vi igenom de viktigaste sakerna som du behöver veta om utländska bettingsidor.

Vad är ett betting och spelbolag utan svensk licens?

I början av 2019 infördes en ny spellag i Sverige som krävde att alla bolag som anordnar spel för pengar dels behövde skaffa sig en svensk spellicens och ha sin juridiska adress i Sverige. Under perioden som följde valde vissa spelbolag att göra det. Medan andra (av väldigt olika skäl) valde att ansöka om en spellicens i utlandet.

Ett utländsk spelbolag är oftast en bettingsida som har sin spellicens från utlandet. Vanligtvis brukar det vara på Malta, Curacao men även populära länder som Gibraltar och Estland.

Eftersom dessa bettingsidor är registrerade i utlandet och har en utländsk spellicens så går de under en annan jurisdiktion än sina svenska ”konkurrenter”.

Är det säkert att spela på en utländsk bettingsida?

För att bedriva sin verksamhet med en utländsk spellicens behöver bettingsidorna gå igenom en rad av juridiska och ekonomiska krav som respektive lands spelmyndighet kräver. Vissa licenser, till exempel The Malta Gaming Authority (MGA), är något striktare när det gäller trygghet och spelarvillkor. Men oavsett vilket land spellicensen kommer ifrån håller alla generellt sätt en hög säkerhetsnivå och är seriösa aktörer.

Är det lagligt att spela hos en utländsk bettingsida?

En vanlig missuppfattning är att det är olagligt – eller fel – att spela på en bettingsida utan svensk licens. Det är något som nyhetstidningar såsom expressen tycker om att skriva om. Men det kunde inte vara längre bort från sanningen!

Det är helt lagligt för dig att spela hos en bettingsida med en utländsk spellicens. Istället är det själva bolagen som inte får marknadsföra sig i Sverige.

Varför spela på utländska bettingsidor?

Att spela på en betting och spelbolag utan en svensk licens kommer med både fördelar och nackdelar. Innan du registrerar ett spelkonto hos ett utav de många väletablerade bettingsajterna på marknaden bör du vara medvetna om båda sidorna av ”myntet”. Om du vill veta mer, besök casinoutanspelpaus.io.

Fördelar

  • Bättre odds – På många sajter hittar du bättre, och mer konkurrenskraftiga odds jämfört mot svenska sajter.
  • Generösare bonusar – Hos utländska spelsidor kan du njuta av schyssta bonusar, såsom 100% välkomstbonusar och cashbacks.
  • Fler kampanjer – Utländska bettingsidor erbjuder dig bonuskampanjer utöver själva registreringsfasen.
  • Större bettingutbud – Hos utländska spelbolag hittar du internationella spelmatcher som VM- fotboll och ishockey till lokala matcher som du kanske läst på Skanesport.
  • Ingen spelpaus – Du kan betta hos spelbolaget, trots att du är i Spelpaus registret.

Nackdelar

  • Inget svensk språk – De har oftast ingen svenskspråkig kundservice och hemsidan är helt på engelska.
  • Annan valuta – Du brukar betta i andra valutor som till exempel amerikanska dollar, brittiska pund och euro.
  • Vinstskatt – Du behöver betala skatt på vinster om spelbolaget har en spellicens utanför EU.
  • Begränsningar med Bank-ID Du kan inte registrera dig med ditt Bank-ID.

Vill du

Foto: Pixabay

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close