skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Ur ordförandens perspektiv – Johan Paulsson IK Sund

Namn: Johan Paulsson
Ålder: 50
Yrke: Lärare
Förening: IK Sund Handboll
Roll: Ordförande

Sammanfatta din historik i föreningen.
– Startade som ungdomsledare 2012 och tog över som ordförande 2017.

Hur många medlemmar och lag har ni idag?
– Ca 250 spelare.

Under pandemi ställdes de flesta föreningars arrangemang in helt, som loppisar, bilbingo och annat. Blev ni hårt drabbade?
– Kanske Inte så mycket på det sättet utan det är mer rent sportsligt så har det varit en kämpig period med uteblivna matcher och cuper. Detta har lett till att en del av våra ungdomar slutat med handboll. Säkert som för många andra klubbar.

Hur ser ekonomi ut i er förening idag?
– Det är stabil och god.

Har ni någon generell målsättning inom föreningen?
– Att ha ett lag i varje åldersgrupp, flickor som pojkar, upp till det att de blir seniorer.

Vilka är de stora inplanerade händelserna för föreningen under kommande säsong?
– Vi har precis haft ett summer-camp och planerar nu för ytterligare rekryteringsaktiviteter under hösten.

Inom framförallt fotbollen, men även i andra idrotter, bedrivs riktade jämställdhets kampanjer för att få fler kvinnor i styrelser och andra ledande roller. Hur jobbar ni med de frågorna?
– Vi har under lång tid aktivt försökt att få in kvinnor i dessa ledande roller och har också lyckats med det. Men bara tidvis och just nu har vi bara en kvinna i styrelsen. Vad svårigheten med att få fler kvinnor engagerade beror på är komplex. Finns nog inget enkelt svar på det. Man måste fråga sig själv om det är något inom ens egen organisation som gör att kvinnor av någon anledning inte engagerar sig. Är det miljön? Mentaliteten? Bjuds de inte in på samma sätt? Jag vet inte men jag upplever att i IK Sund finns inget av detta som skulle påverka negativt. Tvärtom.

– Personligen tycker jag att frågeställningen i ämnet ibland kan bli lite skev. Det är inte könet som är avgörande utan det viktigaste för mig när det gäller att få in personer som vill engagera sig i vår klubb är att de är kompetenta och framför allt dedikerade. Om det sen är en man eller kvinna är för mig sekundärt. Jag tror få personer skulle uppskatta att erbjudas en ledande roll just bl a pga sitt kön, utan hellre att de erbjuds den för sitt driv och sin kompetens.

Vad ser du personligen mest fram emot under resterande del av 2021? Dels som ordförande i föreningen och dels som privatperson?
– Jag längtar efter att allt återgår till det normala så att man kan åka till de olika hallarna för att ta del av alla spännande och roliga matcher. Det har jag saknat.

Avslutningsvis, tre snabba?
Vår eller Höst – Vår
Köttgryta eller Fiskgryta – Köttgryta
Rödvin eller Vitvin – Rött

Foto: IK Sund

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close