skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterVellinge IF

Joddla med Vellinge IF

Hallå där…Magnus Säll, ass tränare i Vellinge IF som är först ut i vår serie med anmärkningsvärda segersånger.

Efter varje trepoängare sjunger ni den, inte minst i göingeland, så populära ”Knudor på min Snålle” med Joddla med Siv. Den enda relevanta frågan är väl egentligen…HUUUUR kom ni fram till att det skulle sjungas den här låten?
– Pågarna började spela ”knudor” förra säsongen, så jag och Hasse var inte inblandade i ”låtvalet”. Men en helt underbar segersång på många sätt. Man blir glad och dras med. Härligt!

Vi förmodar att det här är en låt ni kan relatera till från någon gammal Malmöfestival? Hur mycket av det här är självupplevt?
– Har faktiskt aldrig missat en Malmöfestival, där är kultur på hög nivå både gällande musik och mat. Om vi pratar ”knudor” så är det nog endast i matväg jag har upplevt det som tur är.

Vilken är din favoritdel i sången? Kanske stycket som lyder: ”Jag har blivit korsad med ett majskorn. Hela min stolta slang är full av popcorn”
– Refrängen där både musik och text ökar i takt och volym och alla sjunger med och ”rockar” loss. I övrigt är hela texten humoristisk.

Osannolikt nog verkar det finnas andra lag som har samma segersång?
– Blev kanon glad att just den här låten ljuder i omklädningsrummet när vi firar segrarna. Bland annat i en klubb jag har representerat, även kallad ”Grevens Pågar” Skabersjö IF, också en underbar förening. Har själv spelat där och min syster gjorde också ett gäng matcher i Allsvenskan på den tiden tror jag. Min son Lukas Säll spelar där idag.

Är 100 procent av lagmedlemmarna medvetna om vad som sjungs? Det kanske finns någon inflyttad Hallänning som tror att ”Snålle” är någonting helt annat?
– Kan nog absolut vara så. Vi har en ”smålänning” vid namn David Borras som för övrigt är banktjänsteman. ”Snålle” kan nog tolkas som att en person har för mycket pengar på banken….får nog ställa frågan. För ärligt vet jag intej om han förstår. Men han sjunger med i alla fall och det är det viktigaste.

En del lag sjunger ”Bättre och bättre dag för dag” när de vinner matcher. Vad tycker du om det låtvalet?
– 1923 och Ernst Rolf. Den har ju ekat i större sammanhang än div 3 om jag inte missminner mig. En låt som absolut kan passa in i den tidseran. Idag vetjag inte, nja. Vi har väl blivit mer moderna och tror inte det passar killarna direkt.

Avslutningsvis. Får vi höra sången efter helgens match mot Ariana FC?
– Absolut kommer ni få höra sången ljuda på högsta volym. Både på Vellinge IP och i sociala medier såklart under lördagseftermiddagen.

Här kan du se och lyssna på ”Knudor” 
FullSizeRender

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close