skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

OV klart för kvartsfinal i cupen – ”Klasskillnad”

Efter seger med två bollar borta i första åttondelsfinalen mot RIK hade OV helsingborg ett fint läge inför fredagens hemmamatch.
Det tog man till vara på – och är därmed kvartsfinalklara.
– Under 40 minuter var det klasskillnad, säger OV-coachen Toni Johansson.

De vita eleganterna mot de gröna atleterna.
Allsvenskt topplag mot Handbollsligelag på förmodad nedre delen av tabellen.
Efter 30-26 på hemmaplan, och sammanlagd seger med sex bollar kan man nog konstatera att OV Helsingborg har någonting riktigt bra på gång.
Men det började uselt.
Efter 2-0 i shoutouts var RIK tidigt ikapp och förbi, som mest med fyra mål (6-10).
– Första tio och sista tio var bedrövligt från vår sida, men 40 minuter däremellan var det klasskillnad. Vi fick inte tag i Elliot Stenmalm i början, men när vi fick ordning på det vände matchbilden.
– Det var en stökig period med flera utvisningar som ställde till det och otur med en del marginaler. Men vi stressade inte upp oss och tog inga dumma beslut. Det är en styrka att som lag kunna lita till maskineriet och bara nöta på – och få med sig resultat.
Nöta på ja…
16-10 blev till 17-13 och en kvart i i andra halvlek var åttondelsfinalen i praktiken avgjord. då hade Jonathan Wilthorn pangat in 25-18. Sju mål upp och två i bagaget från första mötet.
Då kunde OV unna sig att ta helg i förtid.
– Micke Andersson i mål samt Andreas Windahl och Johan Lundgren på kanterna levererade extra bra idag. Guldstjärna till dem, sa Toni Johansson.
Hur stort är det med kvartsfinal i cupen (motstånd lottas senare)?
– Jättekul förstås. Alla lag som åker ur tycker att det är okej eftersom det är så tight spelschema och alla som går vidare tycker att det är kul att vinna. Vi kommer väl få en del matcher inplanerade mitt i veckorna senare i höst, men det ska säkert gå bra. Vi har bredden för att klara av det.

Noterbart:
OV:s allsvenska toppkonkurrent Amo tog en ännu tyngre skalp, då smålänningarna med ett mål tillgodo slog ut självaste HK Malmö.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close