skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Storseger för Eskilsminne

Åtta matcher kvar – och sju poäng upp till Bromölla.
Det borde inte gå för Eskils damer att vinna den södra Ettan.
Men nyckelbordet där är – ”borde”.

Mot nästjumbon Hammanhög var det aldrig något snack.
4-0 i paus blev till 8-1 efter 90 minuters bollsparkande. Julia Lennartsson 8(bilden) noterades för fyra mål
Tränare Patrik Lennartsson var förstås helnöjd – eller?
– Nej vi spelade fantastiskt bra i den första halvleken och kunde springa in och ut hur vi ville i deras försvar. Tjejerna kände nog att matchen var hemma redan i paus och blev lite bekväma. Detta innebar att vi bjöd på ett baklängesmål och det är retligt. Jag vill gärna att vi håller tätt bakåt, säger Patrik till Eskils.nu.

– Det låter kanske konstigt när man vinner med 8-1 att man är missnöjd men alla vill vi ju vara så nära det perfekta det går. Men tjejerna ska ha beröm för att de lyfte sig efter deras mål och kom upp i standarden. Även de fem spelare som byttes in kom in med god energi, konstaterar han.
– Naturligtvis är jag jätteglad över segern och resultatet. Samtliga tjejer svarade för en helt igenom godkänd insats denna dag. Truppen utser själv dagens bästa spelare och man valde Ellen Pigg i den här matchen. Ett val jag inte kan klaga på. Ellen är otroligt duktig. En dröm för en tränare – hon spelar som man säger till henne, skrattar Patrik.

Nu väntar en prövningens tid för Eskilsminne, inte minst om man ska få vittring på förstaplatsen i tabellen.
– Nu är det dags att ladda om. Nu väntar en tuff tid med matcher mot Laholm, Halmstads BK, Kristianstad och Bromölla, slutar Patrik.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close