skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Dubbla SM-guld för Fair Play TK

Fair Play TK är svenska mästare utomhus 2021 både på herr- och damsidan. Herrlaget finalbesegrade Mälarhöjdens IK Tennis med 3-1 i matcher och damlaget vann med 3-0 mot Upsala Studenters IF i sin final.

Fair Plays herrlag gick obesegrat genom division 1 syd i Svenska Tennisligan och inledde SM-slutspelet i Mälarhöjden med en säker 4-0-seger mot Älvsby TK i semifinalen. I finalen väntade Mälarhöjdens IK Tennis. Filip Bergevi förlorade en jämn förstasingel mot Lucas Renard, men Fair Play hade 2-1 inför dubbeln efter stabila insatser av Eric Vanshelboim och Marius Ruzgas. Bergevi/Vanshelboim säkrade guldet när Lucas Renard/Daniel Svensson besegrades i raka set, 6-0, 6-4, i dubbeln.

– Härlig stämning i laget, alla stöttar och pushar varandra. Fantastiskt kul att gänget gick hela vägen. Tack till Mälarhöjden för ett väl genomfört arrangemang på kort varsel. Nu går vi inomhus för nya utmaningar, säger David Ekerot, lagledare för herrlaget.

Damlaget säkrade sitt SM-guld efter singelmatcherna i finalen mot Upsala Studenters IF. Sofia Nami Samavati besegrade Madeleine Saari Byström med 6-3, 6-0 på förstasingeln och Karen Barritza gav aldrig Marlene Maier någon chans på tredjesingeln. Martha Matoula avgjorde tillställningen när hon slog Julia Keranovic med 6-4, 6-2.

– Jag är mycket glad och stolt över lagets insats på denna SM-resa och vill tacka alla som har varit en del av framgången, säger Ulf Persson, lagledare för damlaget.

I helgen har även Fair Plays 15-årslag spelat SM-slutspel i Göteborg. Båda lagen tog sig vidare till final efter segrar mot Ullevi TK. I finalerna blev det förlust mot starkt motstånd. P15-laget föll med 1-3 mot SALK och F15-laget förlorade med 1-2 mot KLTK.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close