skanesport_desktop-panorama-1

Borgeby FKFotbollNyheter

Izet Kaljic i Borgeby FK: ”Det var skönt att få vinna till slut”

Hallå där…Izet Kaljic, tränare för Borgeby FK som efter 18 spelade matcher äntligen vann helgens hemmamatch mot Jitex Mölndal BK.

Efter 18 spelade matcher kom då äntligen den första vinsten i helgens hemmamatch mot Jitex Mölndal BK. Härlig känsla?
– Det var skönt att få vinna till slut. Vi gör en bra första halvlek där vi har kontroll på det mesta och leder rättvist i halvtid. Andra halvlek blir mer utav en kamp, inget vidare anfallsspel från något av lagen. Gör inte en av våra bästa halvlekar där men lite ironiskt så räcker det ändå till ett bra resultat denna gång. Sett över nittio minuter tycker jag vi är klart bättre och vinner välförtjänt.

Vad är din förklaring till att det inte har gått så bra för er i år?
– Truppen fajtas på bra. Spelarna tränar med engagemang och vill verkligen vända den negativa trenden och nu också fortsätta på vinnarspåret såklart. Jag är extremt nöjd med inställningen, ledarskapet och gruppdynamiken i detta lag. Det är den klart bästa grupp jag haft som tränare, på alla sätt.  Det har gjort det roligt att vara på varje träning trots resultaten. Formen är ganska fin, vi spelar bra i långa perioder men vi har problem i avgörande moment framåt och bakåt där vi ibland dippar får lågt vilket straffar sig snabbt på denna nivå. Skillnaden i kvalité mellan division ett och Elitettan är enorm, lagen är mycket bättre och jämnare. Vi har haft svårt att anpassa oss efter det, både som individ och lag. Samtidigt har vi gjort många matcher med fina prestationer, dock utan att ha fått alla poängen.

Kommande bortamatch är det långa resan mot Mallbackens IF Sunne. Hur ser förberedelserna ut?
– Vi åker buss upp och sover över innan vi tar fajten mot Mallbacken på plan på söndag. Spelade 0-0 med dem på hemmaplan där jag tycker att vi var bättre. Så vi hoppas på revansch och på ha lite tur med oss denna gång. Mallbacken är ett väldigt fysiskt lag så vi kommer behöva få fart på bollen och försöka kontrollera matchen med bollen i vår ägo och ett bra återerövringsspel. Hade varit skönt med en klassisk 1-0 seger – där en inhoppare gör mål.

Avslutningsvis, vad gör du när du inte spelar fotboll?
– Umgås med familjen och vänner, jagar Pokemon med syskonbarnen och njuter av den fina naturen på Österlen.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close