skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

IFK Kristianstad löste uppgiften – till slut

Varken i gruppspelet eller i åttondelsfinalen blev det någon stilla seglats för IFK Kristianstad.
Men till slut har laget kvalificerat sig för kvartsfinal.

Förlust mot Allsvenska Vinslöv i en gruppspelsmatch och förlust med en boll i första åttondelsfinalen mot Allsvenska Skånela.
IFK Kristianstad har haft en del problem under vägen, och stötte på nya hinder under första halvlek mot Skånela. Då låg laget under med 10-15 en bra bit in i matchen, men efter några fina munter kunde laget ändå gå till pausvila med 15-15 på tavlan.

I andra halvlek var Kristianstad tyngre och rann undan till 31-26, seger med med bollar och fyra totalt. Vilket motstånd det blir i kvartsfinalen återstår att se, det lottas enligt hörsägen senare i veckan. Men hey, vem vet…? Alla åttondelar är inte avgjorda ännu.
– Jag tyckte ändå att vi gjorde en bra match och hade stor framgång i kontringsspelet sett till antalet chanser vi skapar. Vi har haft problem med att det ska gå så in i helvetes snabbt att det blir många tekniska fel. Men antalet lägen vi skapar är bra. Det är så pass bra nivå på topplagen i allsvenskan att det kräver mycket av oss. Vi måste vara bra för att vinna komfortabelt och kan inte göra det halvdant, säger coach Jonas Wille till Kristianstadsbladet.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close