skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Tränarskifte i Torns IF – ”Kalle” Ringhov är tillbaka

Förlusten hemma mot Österlen blev droppen.
Torns IF sagt upp kontraktet med Tommy Berg, tränare i ledarstaben för herrlaget.
Ersättare: Richard ”Kalle” Ringhov.

Efter elva säsonger som tränare för Torns IF, det startade i division fyra 2010, tog Ringhov inför säsongen ett steg tillbaka. Han har tränat U19-laget och fått sin ”dos” av fotbollen och hela tiden stått väldigt nära A-laget.
Att det är han som nu tar över är ingen större chock. Eller rättare sagt, tar över styrningen av skutan tillsammans med Robin Lindroos som delade tränarsysslan med Berg.
Torns sportchef och gamle ytterback Daniel Hidefält Thulin skriver på Torns hemsida:
”Säsongen har inte gått som tänkt och det behövs en förändring inför höstavslutningen. Vi vill tacka Tommy för hans insats för Torns IF och önskar honom lycka till i framtiden.”

Uppdraget är tydligt. Rädda division ett-kontraktet. Åtta lag, inom ramen av sju poäng, är direkt inblandade i nedflyttningsstriden för tillfället. Två lag kommer att följa Linköping City ner i division två (jo, så kommer det att bli).
Richard Ringhov om sitt nygamla uppdrag:
– Jag står med fötterna på jorden för jag är inte van vid den här situationen; att ta över ett lag under säsong. Senast det hände var för 28 år sedan när jag tog över Staffanstorp efter fem omgångar…

Du har följt laget nära och borde således kunna alla individer?
– Jag har sett alla minuter, utan de sista 20 mot Lunds BK på Klostergården, den här säsongen. Det har varit ett misslyckande så här långt och det är tråkigt att det drabbade Tommy, men klubben bestämmer och idrott är idrott.
– Visst har jag bra koll på laget, men det är en helt annan sak att vara med på träningar. Det jag reflekterar över är att det finns spelare som behöver tro på sig själva – och på laget. jag kommer att propagera för att man måste ställa krav på varandra framöver och då är vissa särskilda komponenter är viktiga.

Var det ett självklart val för dig att tacka ja?
– Jag hade förlikat mig med att lämna Torn och hade min lediga tid som jag trivdes med. Men när jag fick frågan sent i söndags kväll tackade jag ja eftersom jag har en en relation till Torns IF som jag aldrig kommer att göra mig av med. Jag kände att jag ville ställa upp och hjälpa till för en förening som gett mig väldigt mycket som människa. Sedan handlar mycket om att klubben verkar tro på mig. Sedan vill jag tillägga att jag fått signaler från spelarna att man tagit emot mig på ett bra sätt.
Vad händer nu?
– Nu har vi två och en halv månad framför oss där vi måste göra ett jättejobb.

Förresten. Hur gick det för Staffanstorp för 27 år sedan?
– Vi vann serien.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close