skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Alexander Tengryd i TFF: ”Vi är med i toppen och vi vill stanna där”

Två tredjedelar av Superettan är nu spelad. Trelleborgs FF återfinns i toppen av tabellen på samma poäng som Helsingborgs IF och IFK Värnamo. 

Alexander Tengryd, ni återfinns just nu på den översta delen av tabellen. Vad är receptet? 
– Receptet är bl a kontinuitet. Det är vårt andra år som tränare, många principer i vårt spel finns kvar sedan 2020 spetsat med nya spelare som adderat dem egenskaper som vi sökt för att utveckla vårt spel. Under 2021 så har vårt försvarsspel varit stabilt. Vi kan variera höjden i försvarsspelet till matchen och inom matchen vilket är jobbigt för våra motståndare. Sen har vi ett varierat anfallsspel, vi gör mål på olika sätt och vi vet ofta att vi har förmågan att göra mål i matcherna vilket skapar självförtroende.

Hade du personligen kalkylerat med en topplacering?
– Vi är med i toppen och vi vill stanna där, vi har utveckla vårt spelsätt, spelarna är ödmjuka och vill lära sig varje dag. Vilket är en grundförutsättning för att vi ska kunna bibehålla en topplacering.

Avslutningsvis, vem blir er främsta utmanare om seriesegern?
– Där finns många utmanare, jämn och tight serie. Men Helsingborg är fortfarande stora favoriter. Sedan finns där många lag runt om som utmanar och vi är en av dem. Men vi jobbar hårt varje dag för att nå en topplacering.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close