skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

Billy Magnusson: ”Gladde mig framförallt att vi som grupp än en gång maximerar vår prestation”

Hallå där…Billy Magnusson, tränare i Landskrona BoIS.

Äntligen! I helgen kom första vinsten sedan 15 augusti. Ni vann mot GAIS med 2-1. Härlig känsla att ”fira lördag” kan jag tänka mig. Vad säger du?
– Givetvis riktigt skönt, vi lever i en resultatstyrd bransch där känslor och tankar snabbt tar över och det är lätt att glömma bort att Superettan spelas i 30 omgångar. Addera dessutom till att vi är nykomlingen med lite speciella förutsättningar och en av de lägsta budgetar så kan jag inte sticka under stolen med att jag ändå förvånas över hur snabbt saker och ting förändras och glöms bort efter några förluster. Med det sagt var det en otrolig stolt tränare som firade segern i lördags och jag gladde mig framförallt att vi som grupp än en gång maximerar vår prestation.

Någon spelare du tycker ”stack ut” i matchen?
– Tycker det är kollektivet som gör det, dock står ju Jacob Blixt för några avgörande aktioner vid sitt inhopp.

Har ni, enligt dig spelat in kalkylerade poäng så här långt i tabellen? Är ni ”rätt eller fel” på det?
– Vi är nöjda med de poängen vi spelat in under seriens två första tredjedelar. Känns inspirerande att med dessa poäng ta oss an de sista 10 omgångarna.

Ni möter starka GIF Sundsvall på lördag. Senaste mötet för ca 1 1/2 månad sedan vann ni med 2-0. Vad kännetecknar just denna motståndare?
– Ett starkt lag med allsvenska ambitioner som dessutom innehåller en dryg handfull spetsspelare på Superettannivå.

Dom har sedan er senaste match endast förlorat en match, förra omgången mot Örgryte. Har dom ändrat något i sitt spel eller är det samma motståndare ni ställs mot ?
– Alla lag gör ju hela tiden små justeringar, men i det stora hela är sig mycket likt.

Det har varit en tuff månad med ganska mycket frånvaro på spelarna, hur är läget i truppen just nu?
– I senaste matchen saknade vi nio spelare, vi får se hur det ser ut inför lördag. Hoppas någon/några av dessa blir uttagningsbara till denna match.

Foto: Bildbyrån

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2