skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

IFK Ystad är på riktigt – ser starka ut trots förlust mot mästarna

Sävehof vann visserligen mot IFK Ystad med 34-30.
Men återigen svarade för Ystadslaget för en stark insats mot ett topplag på bortaplan.

Hade det funnits måltipset inom handbollen (kanske vore någonting för ATG?) så hade IFK Ystad varit en given bank mest varje gång.
I första halvlek gjorde de 18 mål – trots att Simon Möller i Sävehofkassen hade tio räddningar.
Ändå låg de under i paus…
Trots att det ibland är sex vägbulor i försvar, många av målen på Måns Landgren var från delikata lägen, är IFK Ystad ett roligt lag att titta på.
Wham bam-handboll som inte indikerar att de är ett förväntat bottenlag. Och den dagen de får sin defensiv att klaffa – då kan det bli riktigt bra.

Felix Spross, tysken som ville till Sverige, var inte lika dominant nu, trots att han gjorde sona två första mål i Handbollsligan i första halvlek.
Det var istället Filip Långh på härligt spelhumör. Di röe har två mittnior som verkligen är lirare. Inte minst när de inbland är inne samtidigt,
– Vi måste förbättra försvarsspelet på treorna, det är lite där vi har problemet. Vi har mycket mer att ge i vårat försvarsspel, summerade Seifert i paus.
På tal om Seifert.
När han på sin potenta Ystadsdialekt, jordnära och rak, försöker förklara för brassen Paulo Vinicinius hur världen fungerar är det lite som att se två världar krockar. Paulo kan inte många ord svenska, om än något, och ungefär lika lite engelska. Dessutom hoppade nog ”Sebbe” över Portugisiska A under skoltiden. Så några utläggningar om kantväxlar, juggar och annat blir det inte. Mer ”Let’s go” och talande blickar.
Det fungerar dessutom förvånansvärt bra.

Quando esse jogador se adaptar ao handebol sueco, vai ser muito bom.

I första halvlek ledde IFK Ystad som mest med fyra bollar. De sprang på allt, som ett gäng ytterrockar från Leeds, och spelade mer som Sävehof än Sävehof själva. Lite märkliga avblåsningar och några utvisningar senare var verkligheten ikapp.
Linus Fernebrandt suckade i C More-studion.
– Anfallsmässigt gör vi en bra match, speciellt innan d går ut på utgrupperande. Då blir vi stillastående och kastar gris. Vi ville trycka och minimera deras kontringar, vilket vi klarade till en början.
Ni är tippade i botten av många?
– Det blir tändvätska för oss. Vi ska slåss om den sista slutspelsplatsen.
Fernebrand har för övrigt inlett säsongen strålande.

IFK Ystad höll jämna steg med Sävehof även i den andra halvleken.
Trots att skåningarna sammanlagt åkte på sju utvisningar – samtidigt som Sävehofs första tvåa kom i 58:e – höll de sig kvar länge i kampen (9-1 i straffar till Sävehof).
Med kvarten kvar ledde Sävehof med 27-25.
– Skit i domarna. De är kassa. Men fokus på det vi ska göra, sa Seifert i en timeout.
Till slut höll det inte.
När Olle Ok med fyra minuter kvar gjorde 31-28 med drygt fyra minuter kvar var det game over.

Filip Långh om förlusten:
– Vi tog lite många, och några onödiga, utvisningar. Om det nu var utvisningar. Det gjorde det väldigt hackigt. Med en man mindre behövde vi döda tid, och när vi väl var fullt manskap behövde vi jaga och det blev stressigt.
Varför är ni på den här höga nivån redan?
– Förra året hade vi för mycket tekniska fel. Det har vi lyckats hålla nere så här långt.

Jaja.
En poäng efter två bortamatcher mot Malmö och Sävehof kan vara mer än de flesta andra lag får med sig efter en sådan turné.
Nästa uppgift: IFK Kristianstad på hemmaplan den 24 september. Hemmaplan en löningshelg i Ystad. Ohhh…

Läs även:

IFK Ystads tyske joker en fullträff – ”För mig handlar livet om mer än handboll”

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close