skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPadel

Calle Knutsson: ”Det är såklart jättetråkigt att vi inte kan åka”

Sverige kommer inte delta i padel-VM som genomförs i Qatar i november. FIP, det internationella padelförbundet, har beslutat att Sverige inte får delta i VM. Anledningen är att Sverige valde att avstå att anmäla sig till VM 2020 på grund av att pandemin inte gjorde det möjligt att delta säger Tomas Andersson, ordförande för Svenska Padelförbundet.

För Sverige var det helt självklart att hösten 2020 inte delta i ett VM i Qatar. Pandemin gjorde det inte möjligt. Senare valde också FIP att ställa in VM.

– Jag tycker det är supertråkigt. Sverige är just nu i en fas där vi börjar få bättre spelare och kan tävla med en del, kanske inte med de absolut högsta nationerna, men några av dem som ligger tätt efter. Så det är såklart jättetråkigt att vi inte kan åka säger Sverigefyran Calle Knutsson.

VM flyttades fram till november 2021. Svenska Padelförbundet har under flera månader sökt dialog med FIP om att anmälan borde vara öppen igen för alla de länder som avstod från anmälan 2020 på grund av pandemin. FIP har tidigare inte velat ge besked, men har nu formellt beslutat att inte öppna anmälan igen. Sverige får därmed inte tävla i VM.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close